Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ДОНЕЦЕПТ / DONECEPT

Съдържа донепезилов хидрохлорид, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, царевично нишесте, магнезиев стеарат

Предназначение

донецептДОНЕЦЕПТ е медикамент за подобряване функциите на паметта. Препоръчва се при леки и умерени форми на болестта на Алцхаймер – загуба на паметта в прогресия, обърканост, променено поведение. Посочените симптоми са показателни за затрудненията, които пациентите изпитват във всекидневието си. Приемът на ДОНЕЦЕПТ облекчава тази симптоматика в определена степен. Медикаментът се предлага под формата на таблетки от 5 или 10 мг.

Как се приема

Приемът на този медикамент трябва да бъде разпореден от лекар. Терапията винаги започва с една таблетка от 5 мг дневно; приемът е вечер, преди сън. Таблетката се поглъща цяла, с вода. След един месец по преценка на лекаря дозата може да се удвои. 10 мг е пределната дневна доза за този медикамент. Лечението трябва да бъде периодично проследявано и в зависимост от постигнатия ефект да се определи продължителността му.

Ако пациентът е пропуснал редовния прием на таблетката за деня, той може да продължи лечението си на следващия ден – без да удвоява обичайното количество. При неволно предозиране трябва да се потърси медицинска помощ, особено при появата на странични ефекти като гадене и повръщане, изпотяване, интензивно отделяне на слюнка, забавяне на сърдечния ритъм и спад на кръвното налягане, дихателни затруднения, припадъци и гърчове.

Възможни нежелани ефекти

Някои от страничните ефекти при лечение с ДОНЕЦЕПТ изискват незабавна медицинска помощ. Става дума за мускулна скованост и треска с понижено съзнание, болки в мускулите с повишена температура и потъмняване на урината, хепатит, кървене от стомашно-чревния тракт, язва, гърчове. При един от 10 пациенти, лекувани с този медикамент, е имало оплаквания от гадене, диария и/или главоболие. Сред съобщаваните странични ефекти са също безсъние, умора или превъзбудено състояние, халюцинации, сърбеж и обриви, нелокализирани болки, изпускане на урина, безпричинно падане и др.

В по-редки случаи потребители се оплакват от нарушена сърдечна проводимост, скованост, неконтролирани движения и треперене – често на лицето и езика.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ДОНЕЦЕПТ не се употребява при алергия към някоя от съставките на лекарството.

Медикаментът се прилага в краен случай и след преценка за възможния риск при язва на стомаха или дванадесетопръстника, сърдечни заболявания, чернодробни или бъбречни увреждания, астма, гърчове.

ДОНЕЦЕПТ не се използва за лечение на деца и подрастващи. Медикаментът е противопоказан за кърмачки. По време на бременност е задължително консултиране с лекар за безопасността на продукта, ако се налага прием.

Не приемайте алкохол при лечение с този медикамент, тъй като алкохолът променя въздействието му.

Препоръчително е при лечение с ДОНЕЦЕПТ да не се шофира заради риск от проява на странични ефекти с негативно въздействие върху концентрацията и вниманието

Взаимодействие с други медикаменти

Комбинирането с други медикаменти изисква оценка на промените в терапевтичните въздействия и проявата на странични ефекти.  Това се отнася до други лекарства при Алцхаймер – съдържащите галантамин; нестероидни противовъзпалителни, антихолинергични, антибиотици, противъгъбични, антиконвулсанти, антидепресанти, упойки, някои билки.

_

Усреднена цена в аптеките – 12 лв за опаковка от 30 таблетки по 5 мг, или 13.65 за 30х10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *