Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Коледни опасности за здравето: Ето на какво да обърнете специално внимание!

По време на празници психиката се разтоварва, но тялото се натоварва сериозно

Празници са, сега ни е паднало да се веселим! Препълнените маси, наздравици и поглъщането на обилни количества храна са неизменна част от купона.

И докато психиката ни се разтоварва, тялото се натоварва. Особено, ако отпуснем колана след пости. Тогава организмът се напряга до краен предел, което често е причина за стомашно-чревни проблеми – киселини, тежест, подуване, газове, разстройства, гадене и повръщане.

Обърнете внимание на опасностите!

Сърцето също може да не издържи. По празници лекарите отчитат повече случаи на стенокардия, инфаркт и инсулт. Заради стресирането на организма, както и студеното време, кръвоносните съдове се стесняват, кръвното се повишава. В същото време по-безконтролното посягане към всичко, което е подредено на масата, насища тялото с генетично чужди вещества. Това предизвиква сериозна реакция на имунната система, обременява я и не остават свободни ресурси за борба с инфекциите. През този период дори ставаме по-податливи на вируси, бактерии и гъбички. Най-уязвими са онези, които имат някакви хронични заболявания и алергии.

В края на годината пациентите с псориазис например могат да обострят състоянието си, защото заболяването е пряко свързано със стреса на организма.

коледни опасности за здравето
Обърнете внимание на опасностите!

Празнични кризи правят и тези, които се оплакват от подагра. Те трябва да намалят количеството на белтъчната храна и да изключат от менюто си пържените и пикантните ястия.

Златни съвети

За да избегнем рисковете, трапезата не бива да е най-важното нещо. Сега е времето да се съберете с близките си, да си говорите повече и да сте заедно. Това сближаване и всички приятни емоции укрепват имунната защита на организма.

Преди сядане на маса винаги изпивайте по чаша вода – тя е много важна за усилването на метаболизма и усвояването на калориите от храната. Купичка супа или бульон също би свършила работа, защото е нискоенергийна, но засищаща храна и потиска апетита.

Никога не смесвайте нискоалкохолни нaпитки, като бира и срeдно-алкохолните, каквито са вината, с високоалкохолни – джин, вoдка, уиски, коняк. Ако все пак го направите, винаги започвайте от тeзи с по-ниско алкохoлно съдържание и завършвайте с висoкоалкохолните. Хубаво е да си наливате и чаша вода заедно с алкохола, за да може периодично да отпивате, за да разреждате високоалкохолното съдържание в стомаха.

Източници:Телеграф,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *