Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кошмарно състояние на кожата през зимата: Ето какво помага при този проблем!

Как да се грижим правилно за устните и ръцете през зимата?

Както всички знаем, зимата е способна да преобрази меките ни ръце и сочните ни устни в червени, напукани и лющещи се.

За да можем все пак да се радваме на прекрасния сезон, без да мислим за лошото състояние на кожата си, бихме могли да се погрижим за нея малко повече от обикновено.

Напукване

Ръцете са непрекъснато изложени на студа през зимата. Ръкавиците са повече от нужни, но за съжаление понякога дори те не могат да ни спасят от премръзване. Студ, сняг и вятър отнемат влажността на кожата и я карат да се напуква.

кожата през зимата
Зимата е способна да преобрази меките ни ръце и сочните ни устни в червени, напукани и лющещи се

Добро решение е подхранващ крем за ръце, богат на полезни вещества като минерални масла, ланолин и глицерин. За видим резултат е желателно да го нанасяме сутрин и вечер. Ако това не е достатъчно, трябва да нанасяме продукта след всяко миене на ръцете. Причината за това е, че водата допълнително изсушава, отнемайки и малкото останала влага в кожата. Разтривката също би помогнала, тъй като чрез нея подобряваме кръвообращението в ръката.

Масажираме всеки пръст от върха до китката за оптимален резултат. Ако кремовете обаче не окажат желаното действие, зехтинът се оказва най-доброто решение. Преспивайки с добре намазани с маслиновия продукт и опаковани с меки памучни ръкавици ръце, ще се справим с проблема с напуканата кожа и ще имаме ръце, нежни и гладки като на Снежанка. Затоплената мазнина ще напои мястото и ще му придаде мекота и здрав вид.

Раздразнение

Устните са другата най-засегната част от нас през зимния период. Те са особено предразположени към изсушаване поради липсата на мастни жлези в тези участъци. Когато няма какво да им връща влажността, те стават грапави и се напукват. В такива случаи се опитваме да ги възстановим, като ги оближем. Въпреки временното облекчение това не е вариант, а дори ги наранява още повече.

За да ги хидратираме подобаващо, е добре да използваме балсами и червила, богати на витамин А и глицерол. При избора на продукт желателни са балсами на основата на вазелин или восък. Ефективни са също и кремове с екстракт от жожоба, шея или авокадо.

Ако козметичните терапии не помагат, отново решението ще открием в зехтина. Масаж с маслото, комбинирано с витамин Е, който можем да открием в ампули в аптеките, би показал впечатляващ резултат. Не само ръцете и устните страдат от лошото време. То влияе също и на кожата на лицето, на тялото и косата.

Грижа

След излизане от банята е желателно да се намажем с хидратиращ крем или бебешко олио, който да възстанови влажността й. Грижата, нужна на лицето ни, е близка до тази, нужна на тялото. Препоръчително е да не я доизсушаваме с продукти, съдържащи спирт, и да не я третираме грубо с нещадящи ексфолианти и скрабове. По-добрият вариант е да я почистваме с мицеларна вода, обогатена с бадемово или кокосово масло.

Задължителна е и употребата на подхранващ крем, който обаче да е по-силен от тези, използвани през лятото. Каквато и козметика да ползваме, най-голям резултат върху нас оказва здравословното ни състояние. Хидратацията отвън и отвътре е ключът към сияйната кожа. Пиенето на поне два литра вода дневно осигурява на организма нужната влажност, която се отразява и на външния ни вид.

Източник:Тeлeграф

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *