Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТОП 5 на най-вредните храни в България – причиняват затлъстяване и проблеми със сърцето

Изключете ги завинаги от менюто си

Със сигурност не е никак лесно да се ориентирате в океана от хранителни продукти, които се предлагат в търговската мрежа.

най-вредните храни
Списък на най-вредните храни в България

Специалисти направиха класация на най-вредните за човешкото здраве продукти.

Разбира се, не е никак лесно да се определи на 100% коя храна е вредна и коя – полезна. Истината е, че това зависи от редица фактори.

Медиците обаче предупреждават, че прекаляването с определени храни и напитки води до различни здравословни проблеми, сред които затлъстяване, различни сърдечно-съдови заболявания и проблеми със стомашно-чревния тракт.

Прочетете и запомнете кои са най-вредните храни според диетолозите:

Първото място в класацията е отредено на чипса. Той е истинска бомба за организма, тъй като съдържа огромно количество мазнини и въглехидрати. Те се усвояват изключително трудно. Ако към това добавим и съдържащите се в този продукт оцветители и подобрители, нещата стават още по-сложни!

Сол

Едва ли някой има съмнение, че тя повишава кръвното налягане, способства за натрупването на мазнини в организма и нарушава сериозно алкално-киселинния баланс.

С този продукт трябва да сте изключително внимателни и пестеливи. Лекарите са категорични, че дори само солта, съдържаща се в хляба, е напълно достатъчна, за да задоволи дневните нужди.

Газирани напитки

Съдържащите се в тях опасни продукти способстват за бързото разпределяне на вредните вещества в организма.

Майонеза

Неотдавна в България бе приет закон, според който продуктите, съдържащи растителни мазнини (сред които е и майонезата), трябва да се обозначат заради вредността им. Майонезата, която не е домашно приготвена, съдържа прекалено много консерванти, които съсипват здравето.

Салами и кренвирши

Изобилстват от т.нар. скрити мазнини. Специалистите посочват, че около 90% от тези колбаси са съставени от трансгенна соя. Колбасите от този род съдържат прекалено много вредни за организма добавки – консерванти, оцветители, овкусители, сгъстители и др. Това е бавна отрова за организма!

Източници:Pik.bg,Vbox7

Бодилакс
Бодилакс е 100% натурален продукт! Препоръчва се при запек и излишни килограми!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *