ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

В цифри и факти: мързелът наистина разболява!

Мързелът е състояние, което лесно може да бъде объркано (или извинено) с хронична умора, или дори депресия

мързелът

Но, това че ви мързи съвсем не означава, че сте болни! Но може да означава, че като всички други хора по света и вие сте били обект на „мързеливата атака“, както я наричат учените.

Оказа се, че абсолютно всеки човек веднъж на всеки 12 дни изпада в състояние на мързел, който може да продължи от 12 часа до 15 дни.

Склонността към мързел се наследява и се определя от гените. Ако изкуствено се изключи гена на мързела, човек ще работи без да мисли за заплата.

Но, както стана дума в началото, мързелът може да има и чисто медицински причини. Такива например са, ниска кръвна захар, проблеми със сърцето или кръвоносните съдове.

40% от възрастното население на света изпитва финансови затруднения заради постоянното отлагане на работа, която трябва да се свърши.

Мързеливите хора ядат около 17% повече в сравнение с тези, които работят усилено през деня.

Хората, работещи в екип, са по-мързеливи от тези, които работят сами. Колкото повече колеги, толкова повече мързел. Ако работите в екип, вашата индивидуална ефективност автоматично се намалява с 7%.

И още – мързеливите хора са с по-висок риск от хронични заболявания, заради нежеланието им да се включат в различни здравни инициативи. Както вече стана ясно, мързелът е най-прекият път към наднорменото тегло, а то от своя страна може да провокира такива хронични болести, като високо кръвно налягане и диабет. И ето фактите в цифри – само 35% от мъжете и 24% от жените имат препоръчаната от СЗО достатъчна физическа активност.

И нека този факт не бъде извинение за някои хронични ленивци, но мързелът е знак за висока интелигентност

IQ-то мързливците е над средното с около 10%

Освен това мързелът е естествена защита срещу преумората. Обикновено острата атака на мързел е сигнал, че е дошло време да излезем в отпуск.

Повечето мързеливи хора живеят в Малта, според списание „Форбс“. Процентът на физически неактивно население там, е около 71%. На второ място е Саудитска Арабия (68.8%). На пето място е Сърбия, където 68.3% от населението предпочита да е неактивно.

Откъдето и да го погледнем – мързелът не е полезен. За да си спестим ненужните периоди на неактивност е необходимо да внимаваме с какво се храним. Мастните храни увеличават честотата на мързеливи атаки.

Източник: www.aif.ru, www.forbes.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *