Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Внимание! Понякога мързелът алармира за сериозен здравословен проблем!

Болното сърце е един от причинителите на хроничната умора

Желанието да се излежаваме в леглото е познато на всеки, често ни липсва мотивация за извършването на ежедневните ни задължения. Понякога зад привидния мързел обаче може да стои по-сериозен здравословен проблем.

Болното сърце се оказва един от причинителите на хроничната умора. Не коя да е болест, а именно сърдечната недостатъчност влияе най-много на способността ни да се движим и работим пълноценно. Това се случва, тъй като мускулът не успява да изпомпа достатъчно кръв за цялото тяло. Затова той се съсредоточава върху жизненоважните органи, като оставя тъканите некръвоснабдени. Оттам възниква и чувството за отпадналост.

мързелът
Мързелът понякога алармира за болно сърце

Ако освен умората, често ни е студено, вие ни се свят, боли ни глава или пък сме твърде раздразнителни, това може да е знак за анемия – понижени нива на кръвни клетки. Причинител на подобни симптоми е и недостигът на произведени хормони от щитовидната жлеза. Тъй като жените са по-предразположени към тези болести, би било добре да проверяват как работи тя при ендокринолог с нужните изследвания.

По този начин може да се чувстваме и вследствие на депресия или диабет. Меланхолията се проявява не само на психологическо ниво, но влияе и на тялото ни.

По тази причина е възможно да изпитваме липса на стимул за каквато и да била дейност. Що се отнася до едно от най-разпространените заболявания в наши дни – диабета, освен всички други свои характеристики, той води и до чувство за умора.

Когато захарта ни е висока, до клетките твърде бавно достигат нужните хранителни вещества и кислород. Техен доставчик е именно кръвта. Когато пък е ниска, изпитваме отпадналост, тъй като гориво за клетките няма.

В случай че не се храним правилно, нямаме режим и похапваме, когато се сетим, трябва да имаме едно наум. Нездравословната храна, яденето в твърде оскъдни количества също може да доведе до умора. Тогава трябва да променим начина си на живот.

Същото се отнася и за съня. За да се възстанови тялото ни, то има нужда от качествена почивка нощем, която трябва да му осигурим, ако искаме да се чувстваме пълноценни през деня.

Източник:Телеграф

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *