ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЦИКЛОНАМИН / CYCLONAMINE

Съдържа етамзилат, стеаринова киселина, титанов диоксид, еритрозин, хинолиново жълто, желатин

Предназначение

циклонаминЦИКЛОНАМИН е медикамент, предназначен за редукция на кървенето и намаляване на загубите от кръв. Овладява проблеми на малките съдове, независимо от разположението им в организма. Често се препоръчва при гинекологични отклонения – зацапване извън цикъла или тежки кръвоизливи по време на цикъл, без значение на причината за тях (включително във връзка с поставянето на вътрематочна спирала).

Как се приема

Дозирането и продължителността на приема са в зависимост от здравословния проблем и общото състояние на пациента. Назначават се от лекар. Капсулите ЦИКЛОНАМИН от 500 мг се поглъщат цели, с малко вода.

При лечение на вътрешни болести най-често се препоръчва прием по схемата 2-3 пъти дневно по 1 капсула; приемът продължава според лекарснката преценка.

При гинекологични проблеми приемът е три пъти дневно по една капсула в продължение на 10 дни. Приемът започва пет дни преди предполагаемото начало на цикъла.

Продуктът се препоръчва и при хирургични интервенции, като една капсула се поглъща час преди интервенцията. След приключването на операцията се взема по една капсула на 4 до 6 часа за времето, в което е възможно да се получи следоперативно кървене.

Дозирането е по индивидуална схема, ако пациентът има здравословни проблеми с бъбреците или черния дроб.

При неволно предозиране се търси контакт с лекуващия; ако е необходимо се въздейства за неутрализиране на възможните нежелани ефекти.

При пропуснат прием се изчаква времето на следващия по схема; не се приема двойна доза с цел компенсиране на пропуснатото.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този медикамент може да причини някои смущения, най-често главоболие, обриви, гадене и повръщане, дискомфорт в корема, диария, усещане за слабост. В редки случаи пациенти се оплакват от болки в ставите.

Има информация, че в отделни случаи са възможни алергични реакции, нарушения на кръвосъсирването с образуване на тромби и запушване на кръвоносен съд, треска, отклонения в показателите на кръвната картина.

В повечето случаи страничните ефекти са обратими след спирането на терапията с ЦИКЛОНАМИН. При прояви на свръхчувствителност трябва незабавно да се търси медицинска помощ.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЦИКЛОНАМИН не се употребява при алергия към някоя от лекарствените съставки.

Продуктът се ограничава при положение, че пациентът страда от порфирия, предстоят му кръвни изследвания и пр. Не се препоръчва прием при бременност и кърмене.

Медикаментът не е предназначен за деца.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият преценява съвместяването на този медикамент с други лекарствени продукти, които пациентът е вземал наскоро или продължава да приема.

________

Усреднена цена в аптеките – 33 лв за опаковка от 30 таблетки по 500 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *