Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ще ви отнеме 15 минути: Опитайте най-добрата маска за суха кожа!

Кожата ви ще засияе още след първото нанасяне

Всяка дама, страдаща от суха кожа, знае колко е неприятно усещането. Освен това както сухата, така и твърде мазната кожа не изглеждат никак добре.

Безспорно, сухата кожа има крещяща нужда от овлажняване! Най-добре е това да стане по естествен начин. Дерматолозите са категорични, че колкото по-естествено се случва овлажняването на кожата, толкова по-добри са резултатите.

Рецептата за овлажняване на кожата, която ще ви предложим, включва само две натурални съставки, които са силно хидратиращи. Става въпрос за пчелен мед и авокадо.

С помощта на тази невероятна маска ще постигнете завидни резултати на суха и сбръчкана кожа.

маска за суха кожа
Най-добрата маска за суха кожа

Препоръчително е да използвате добре узряло авокадо, тъй като ще можете да го направите по-лесно на каша. А и освен това по този начин ще сте сигурни, че ще извлечете максимална полза от плода.

Тук е мястото да споменем, че освен за суха кожа, авокадото върши чудеса и при суха коса.

Преди да пристъпите към използването на тази маска обаче, трябва да почистите кожата на лицето си. За целта използвайте домашна скраб от кафява захар и зехтин или кокосово масло.

Нужни са ви 1 ч.л. кокосово масло или зехтин и 1 с.л. кафява захар.

Добре би било кафявата захар да е истинска, а не оцветена. Истинската кафява захар се продава в дебели найлонови пликове и е леко влажна.

Разбъркайте зехтина и кафявата захар до получаване на паста и нанесете върху лицето си с леки масажни движения.

След това изплакнете с топла вода и покрийте лицето си с влажна кърпа.

Едва тогава можете да пристъпите към приложението на маската от авокадо и мед. За да си я приготвите, нужни са ви 1/4 ч.ч. натурален мед и 1/2 плод авокадо. Колкото по-узрял е плодът, толкова по-добре.

Направете авокадото на пюре, добавете меда и разбъркайте.

Нанесете върху предварително почистената кожа и я оставете да действа 10 минути. След това я избършете с кърпа, натопена в студена вода.

Източник:bonnylady.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *