ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Патрик Холфорд: Тези 5 храни намалят нивото на пикочната киселина

Патрик Холфорд е британски лекар, бакалавър и пионер в новите подходи към здравето и здравословното хранене. Той е автор на 37 книги, преведени на над 30 езика

Патрик Холфорд
Патрик Холфорд е специалист в областта на храненето и психичното здраве. Автор е на книгата „Кажи „Не!“ на артрита“, издадена през 1993-та година. В нея Патрик Холфорд дава идеи и съвети как да се подобри състоянието при артрит, без необходимостта задължително да се ползват лекарства. Храната може да бъде отлично средство за поддържащо лечение, както и предпочитан начин за превенция, е мотото на специалиста.

Загрижени сте за болката в ставите? Или сте забелязали, че ставите на пръстите ви са възпалени? По този начин тялото ви сигнализира, че най-вероятно имате повишено ниво на пикочна киселина. Значи е време да обърнете внимание на диетата си, категоричен е Патрик Холфорд.

Кои са полезните продукти, които ще помогнат за намаляване на нивото на пикочната киселина в организма? Ето и петте предложения на Патрик Холфорд.

Как да намалите нивото на пикочната киселина? С ето тези пет храни, които действат не по-лошо от лекарства!

1. Артишок

Факт e, че артишокът има научно доказани диуретични свойства, което му позволява бързо да почисти тялото от токсините.

Този зеленчук съдържа голям брой полезни минерали и антиоксиданти. За да не губи артишока своите полезни свойства, е необходимо да се приготви правилно: сварете го за 20-45 минути в дълбок тиган с отворен капак.

Ако венчелистчетата лесно се отделят от сърцевината на зеленчука, то той вече е готов за консумация. Най-вкусната и полезна част е центъра на артишока.

2. Лук

Лукът също е отличен съюзник в борбата за здравето и мобилността на ставите. При продължителна употреба този зеленчук може значително да намали нивото на пикочната киселина в организма. За да се случи това Патрик Холфорд съветва да вземете две средни глави лук, да обелите люспите и след това да ги срежете на половина.

Сварете обеления лук в 1,5 литра вода, докато стане мек. Полученият бульон трябва да се изсипе в бутилка и да се добави сока от половин лимон. Пийте тази напитка през целия ден.

3. Тиква

Ако сте фен на тиквата, то вие имате страхотен късмет! В крайна сметка, тиквата, както и артишока, притежава диуретични свойства и насърчава екскрецията на пикочната киселина.

Тиквата помага да се отървете от токсините и другите вредни вещества, които се натрупват в тялото, така че не забравяйте да я хапвате по-често. Особено сега, когато е сезонът на този толкова вкусен зеленчук.

4. Целина

Целината помага да се нормализира естественият рh-баланс на кръвта. С нейна помощ тялото лесно се освобождава от пикочната киселина. Целина може да се консумира както сурова, така и след термична обработка.

5. Моркови

Този корен, подобно на целината, насърчава образуването на алкална среда, която със сигурност помага при пречистването на тялото от пурините и кристалите на пикочната киселина. Струва си да не пропускате сутрин, през която да си приготвите пресен сок от моркови.

Бъдете внимателни към вашата диета! Ето тези храни повишават нивото на пикочната киселина в тялото: пушени колбаси, червено месо, карантия, газирани напитки и хлебни изделия.

Източник: www.patrickholford.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *