ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ДУЛОКСИ / DULOXI

Съдържа дулоксетин, захарни сфери, хипромелоза, кросповидон, захароза, талк, карбоксиметилетил целулоза, повидон, изопропилов алкохол, опадри бяло YS-1-7003, оцветители

Предназначение

дулоксиДУЛОКСИ подобрява болестните симптоми при депресия и тревожни разстройства; прилага се и при лечението на диабетна невропатична болка, изразена в бодежи, стрелкане, както и при загуба на чувствителност към студ и горещо, към болка и допир.

Медикаментът се препоръчва от лекар и се приема в дози и по начин, определени индивидуално от лекуващия.

Как се приема

Капсулите ДУЛОКСИ трябва да се поглъщат цели, с вода. Приемът е един за деня; дозата варира от 30 до 120 мг в зависимост от характера на здравословния проблем и индивидуалното състояние на пациента.

При депресия и диабетна невропатия обичайната доза е 60 мг дневно. При тревожни разстройства терапията започва с 30 мг дневно и при необходимост единичната доза се увеличава. Обикновено минават най-малко две седмици, преди лекуваният пациент да почувства подобрение.

Ако е пропуснат прием, пациентът може да вземе лекарството при първа възможност или да пропусне, ако е твърде близо до следващия прием. Не се удвоява единична доза с цел наваксване на пропуснатото! При предозиране обикновено се проявяват симптоми от рода на сънливост и непохватност, немотивирано усещане за опиянение и щастие, както и изпотяване, скованост, повръщане, сърцебиене и припадъци.

Приемът на медикамента не може да се прекратява самоволно и изведнъж поради прояви от т.н. синдром на отнемането; приемът се спира по лекарска препоръка и под контрол.

Възможни нежелани ефекти

Макар и в редки случаи, медикаментът може да предизвика алергични реакции, изразени в зачервяване и обриви, отоци, затруднено дишане и преглъщане, шок.

По-често е съобщавано за странични ефекти като сънливост и главоболие, пресъхване на устата, гадене, влошено качество на съня, зрителни и слухови смущения, повишаване на кръвното налягане, тремор и настръхване, запек или диария, промени в теглото, поява на мисли за самоубийство, кръвоизливи – включително на храносмилателния тракт с поява на черни екскременти, отслабено либидо и нарушен месечен цикъл, отклонения във функциите на щитовидната жлеза и черния дроб, възпаления на лигавици, спазми и пр.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ДУЛОКСИ не се употребява при алергия към компоненти на продукта.

Медикаментът не е подходящ за пациенти с тежки бъбречни и чернодробни заболявания.

Рискови са пациентите, които вече се лекуват с други антидепресанти, които са били лекувани от биполярно разстройство и манийни състояния, страдащи от гърчове, приемащи продукти с жълт кантарион.

Продуктът не се препоръчва за лечение на деца и подрастващи под 18 години. Ако се прецени, че това все пак се налага, терапията трябва да става под лекарски контрол. Особено важен е контролът в случаите, когато пациентите признават за самоубийствени мисли.

Приемът на ДУЛОКСИ създава рискове при бременност и кърмене; има опасност новороденото бебе да развие персистираща белодробна хипертония.

Взаимодействие с други медикаменти

Съчетаването на ДУЛОКСИ с други медикаменти следва да отчита безопасни възможности, без усилена проява на странични ефекти, усилване или отслабване на лекарствените въздействия. Това се отнася за съчетаването с медикаменти като МАО-инхибитори, антипсихотици, антихистамини, обезболяващи, антикоагуланти, лекарствени продукти за повишаване нивото на серотонин.

Усреднена цена в аптеките – 30 лв за опаковка от 30 капсули по 60 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *