ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Бързо и лесно: 4 доказани трика помагат при тежест в краката

Ако краката ни са в добра форма, и ние ще се чувстваме добре, и животът ще ни върви по-леко

72 000 нервни окончания завършват по ходилата ни – това е повече, отколкото по лицето ни! Затова трябва да обръщаме внимание на стъпалата си – тяхното състояние е огледало на състоянието, в което се намира цялото ни тяло. В това са убедени всички специалисти. А и ако се грижим по-добре за краката си, ще предотвратим не само появата на физически заболявания, но и ще въздействаме благотворно на душата си.

Експертите твърдят също, че правилната походка облекчава и намалява стреса. И обратното – неправилната води до схващания в мускулите чак до ходилата. Отначало може да се образува само мазол, но с времето се появяват изменения в свода на стъпалото.

За да подобрим стойката и баланса си, нека наблюдаваме походката си. Сочат ли пръстите на краката твърде навън, това трябва да се коригира, за да не губим излишна енергия.

тежест в краката
Трикове за лекота в краката

Присвиват ли се, когато стоим на едно място, тялото ни е нестабилно и би било добре да тренираме чувството си за равновесие.

4 бързи трика за лекота в краката

1. Баня с розмарин

Етеричните масла на ароматната подправка в миг ще прогонят стреса от ходилата ви. За да си направите отпускаща баня на краката, е достатъчно да кипнете 30 г сушен розмарин в 1,5 л вода. Оставете да ври 10 мин на тих огън и прецедете. Напълнете един леген с хладка вода и долейте билковата отвара. Накиснете ходилата за 15 мин.

2. Масаж на пръстите

С този минимасаж ще прогоните дори главоболието: свийте пръстите на краката и масажирайте по 30 сек около ставата на всеки пръст. След това отпуснете и опитайте да разперите пръстите. Подръпнете кожата между тях.

З. На босо

Всяка крачка без обувки и чорапи масажира стъпалата и оросява мускулите.

4. Без мирис

Едно от най-старите и изпитани средства против потни крака е содата бикарбонат. Поръсете от нея в обувките си, за да неутрализирате неприятната миризма. Друго нещо, което можете да направите, е преди последното плакнене на чорапите по време на пране да добавите 1 с. л. сода.

Източници:Журнaл,mir-krasotyi.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *