Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

БИЗОПРОЛОЛ МАЙЛАН / BISOPROLOL MYLAN

Съдържа бизопрололов фумарат, микрокристална целулоза, лактоза, силициев диоксид, магнезиев стеарат, натриев лаурил сулфат, кроскармелоза натрий, жълт железен оксид, оцветители

Предназначение

бизопролол майланБИЗОПРОЛОЛ МАЙЛАН е медикамент от типа бета блокери; приемът му предотвратява прекалената сърдечна активност при хипертония и ангина пекторис. Приемът на това лекарство трябва да бъде препоръчан от кардиолог; изборът на режим за прием и продължителност на употребата зависи от състоянието на пациента и начина, по който продуктът ще му повлияе.

Как се приема

Терапията с БИЗОПРОЛОЛ МАЙЛАН винаги започва с най-ниската възможна доза, която е 5 мг веднъж дневно. Наблюдавайки пациента, лекуващият внася корекции в терапията чрез плавно увеличаване на дневната доза. Максимално допустимата е 20 мг веднъж на ден. Медикаментът се приема сутрин, с чаша вода; таблетките се поглъщат цели или счупени на две по делителната линия. Пациентите с чернодробни и бъбречни заболявания не бива да приемат дневна доза по-висока от 10 мг.

Прекратяването на приема става под лекарски контрол, с постепенно редуциране на дозите в продължение на две седмици. Рязкото спиране обикновено провокира някои от страничните ефекти на медикамента. При пропусната доза възстановете режима в обичайните параметри, без да компенсирате чрез удвояване на дозите. При предозиране е препоръчителна консултация с лекар.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на БИЗОПРОЛОЛ МАЙЛАН може да причини опасно забавяне на сърдечния ритъм, влошаване на симптоматиката при сърдечна недостатъчност, затруднено дишане, депресивни състояния.

Други странични ефекти, за които има информация, засягат функциите на черния дроб с повишен риск от хепатит; понижаване на кръвното налягане, влошено кръвоснабдяване и изстиване на крайниците, замайване и слабост, главоболие, влошено качество на съня, мускулни крампи, кошмари и припадъци, халюцинации, зрителни и слухови нарушения, алергични реакции – обриви и сърбеж, косопад. Някои от симптомите са преходни и в рамките на 1-2 седмици след първия прием отслабват и отзвучават. Въпреки това при всяка проява, която може да се свърже с приема на този продукт, трябва да се търси консултация с лекуващия.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът не се приема при алергия към някоя от съставките.

Продуктът не е подходящ за пациенти с астма, забавен сърдечен ритъм, ниско кръвно налягане, проблеми с кръвообращението, сърдечна недостатъчност във фаза на влошаване, при нелекуван тумор на надбъбречната жлеза, метаболитна ацидоза и пр.

Рискови са пациентите със заболявания на сърцето, бъбреците и черния дроб – при тях се допуска прием на медикамента само след преценка за възможните рискове. Към тази група спадат също пациентите с диабет, хронично заболяване на белия дроб, псориазис, заболяване на щитовидната жлеза.

Пациентът, лекуван с БИЗОПРОЛОЛ МАЙЛАН следва да съобщи този факт, ако му предстои операция, както и ако вече е на антихистаминово лечение.

Не се препоръчва прием при бременност и кърмене.

Този медикамент не е подходящ за лечение на деца.

Взаимодействие с други медикаменти

При определянето на лечебни схеми с БИЗОПРОЛОЛ МАЙЛАН трябва да се внимава специално за съвместяването с други лекарства за сърце и артериално налягане, депресия, психични заболявания, барбитурати, нестероидни противовъзпалителни, лекарства за астма, глаукома, малария и др.

______

Усреднена цена в аптеките – 2 лв за 30 таблетки от 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *