Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ВАКСИГРИП ТЕТРА / VAXIGRIP TETRA

Съдържа инактивирани, фрагментирани грипни вируси от четири щама, в буферен разтвор от натриев и калиев хлорид, динатриев фосфат дихидрат, калиев дихидрогенфосфат и вода

Предназначение

ваксигрип тетраВАКСИГРИП ТЕТРА е противогрипна ваксина, чието приложение създава антитела в организма и го предпазва от заразяване с инфлуенца. Комбинацията от щамове в тазгодишния продукт отразява циркулацията на патогените и прогнози за разпространението им през рисковия период от октомври до март. Продуктът сам по себе си и по условие не може да причини грипна зараза. Същевременно ваксинирането не предпазва от сезонните настинки; специалистите препоръчват ваксиниране всяка есен, особено за рисковите групи – деца, хронично болни и възрастни.

Как се употребява

ВАКСИГРИП ТЕТРА трябва да се инжектира мускулно или дълбоко подкожно от медицинско лице. Обичайната доза за деца над 3 години и възрастни е 0.5 мл, въведени еднократно. При деца на възраст 3-9 години, които се ваксинират за първи път, се поставя и втора инжекция в същата доза след месец.

Възможни нежелани ефекти

ВАКСИГРИП ТЕТРА може да причини в редки случаи тежки алергични реакции, изискващи спешна медицинска намеса. Потърсете лекар, ако вие или ваш близък след ваксиниране получи срив на кръвното налягане с дихателни проблеми, учестено сърцебиене, шок, замайване, отоци на лицето и гърлото, затруднения при говор и преглъщане, сърбеж и зачервяване на кожата, обриви, уртикария.

Ваксината може също да провокира мускулни болки, главоболие, повишена температура, тремор, гадене и повръщане, посиняване на кожен участък в зоната на инжектиране, горещи вълни, подуване на лимфни възли, болки в ставите, болезнено усещане на допир, сънливост, умора. Съобщавано е също за болки в горната част на корема, диария, промени в кръвните показатели, невралгични болки, възпаления на кръвоносни съдове, конвулсии, парализи. Страничните ефекти обикновено са преходни и отзвучават в рамките на три дни след поставянето на ваксината.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ВАКСИГРИП ТЕТРА не бива да се употребява при алергични реакции към някоя от съставките на ваксината.

Ваксината не се поставя, ако потребителят развива някакво заболяване, ако е с повишена температура или с твърде отслабена имунна система след боледуване.

Специално внимание се изисква за пациенти, които получават лесно синини или са склонни към кръвоизливи.

Не се използва за деца под тригодишна възраст.

Бременни и кърмачки не бива да се ваксинират без консултация с лекуващия.

Взаимодействие с други медикаменти

Този продукт може да се прилага паралелно с други ваксини, но не на един и същи крайник.

Специално внимание се изисква при съчетаване с кортикостероиди, цитотоксични продукти или лъчева терапия.

__

Усреднена цена в аптеките – 20 лв за една стандартна доза

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *