Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

РАЕНОМ / RAENOM

Съдържа ивабрадин, лактоза, манитол, малтодекстрин, кроскармелоза натрий, силициев диоксид, магнезиев стеарат, опадри 200F240001 розово, поливинилов алкохол, талк, титанов диоксид, макрогол, метакрилова киселина, натриев хидроген карбонат, оцветители

Предназначение

раеномРАЕНОМ е медикамент, прилаган при сърдечни заболявания. Препоръчва се в случаи на стабилна стенокардия, ако пациентът не понася бетаблокери. Подходящ е и при група пациенти със сърдечна недостатъчност, като в някои случаи е възможно съчетаването му с бетаблокери.

Под действието на РАЕНОМ сърцето забавя ударите си, което намалява потребността му от кислород. Ефектът се усеща чрез намаляването на специфичната гръдна болка, преодоляването на задуха и “недостига на въздух”, спадането на отоците по долните крайници. Терапията с този продукт намалява риска от сърдечен удар.

Как се приема

РАЕНОМ се прилага по лекарска препоръка; пациентът следва схемата за дозиране и продължителност на терапията, определена от лекуващия. Предлаганите таблетки могат да са дозирани по 5 или 7.5 мг.

Приемът на таблетките е два пъти дневно, по време на хранене. Лечението започва с минималните дози от 2.5 мг – половин таблетка от 5 мг, и може да достигне до прием на две дози от по 7.5 мг. Корекциите в дозирането стават под лекарски контрол.

Ако е пропуснат редовен прием на медикамента, трябва да се изчака следващият по график; приеманата доза не трябва да се удвоява с цел компенсиране. Предозирането може да причини опасно забавяне на сърдечния ритъм; ако след прием на таблетка РАЕНОМ пациентът почувства характерния недостиг на въздух или болка в гръдната област, незабавно трябва да се потърси медицинска помощ.

Когато един пациент започне лечение с този продукт, той трябва да знае, че приемът му ще е доживотен.

Възможни нежелани ефекти

Най-често страничните ефекти от приема на медикамента се проявяват при неточно определени или взети дози. Възможни са зрителни смущения, осезаемо забавяне на сърдечната дейност с изпитване на страх от това. Възможни са също прояви на сърцебиене, главоболие, повишаване на кръвното налягане, замайване. Не са изключени прояви на алергии – сърбеж и обриви, отоци на лицето и гърлото, затруднено дишане и преглъщане. Сред съобщаваните ефекти са мускулни крампи, промени в кръвните показатели с уклон към влошаване на бъбречните функции, общо неразположение.

Кога НЕ БИВА да се употребява

РЕАНОМ не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Продуктът не е подходящ за лечение на пациенти в състояние на кардиогенен шок, остри състояния на стенокардия и сърдечна недостатъчност, инфаркт на миокарда, ниско кръвно налягане, предсърдно мъждене.

Не прилагайте в случаи с чернодробни заболявания в напреднала фаза.

Противопоказан при бременност и опити за забременяване, както и при кърмене.

Не е подходящ за лечение на деца и подрастващи под 18 години.

Рискови пациенти, за които е задължителна индивидуална оценка на риска, са тези с неконтролирани отклонения в кръвното налягане, бъбречна недостатъчност, чести нарушения на сърдечния ритъм, мозъчен инсулт, хронични заболявания на очната ретина.

Взаимодействие с други медикаменти

Медикаментът е активен при паралелен прием с други лекарства, което налага внимателна преценка за съвместимост, дозиране и режим на вземане. Това е валидно за продукти като барбитурати, някои медикаменти при епилепсия, при гъбични заболявания, определени антибиотици, други медикаменти за сърдечни заболявания, противопаразитни, при гастроезофагеален рефлукс, антималарийни, за тревожност и шизофрения. Предупреждението засяга и лекарствени продукти с компоненти от жълт кантарион.

РАЕНОМ е несъвместим с грейпфрут и сок от грейпфрут.

_

Усреднена цена в аптеките – 28 лв за опаковка от 56 таблетки по 5 мг, или 50 лв за 56 таблетки от 7.5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *