Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои са двете икони на Света Богородица, които имат най-голяма целебна сила, и какви болести лекуват?

Света Богородица помага на жените, които не могат да заченат, пази ги от трудно раждане и вражда между близки

Света Богородица
Икона на Света Богородица има в почти всяка българска църква. Вярващите се обръщат към Божията майка в моменти на скръб или ако искат да се помолят пред чудния ѝ лик да благослови и закрия децата, да помага на болните и да бди над семействата им.

Все повече стават хората в България, които изпитват необходимост да потърсят Божията помощ, за да им помогне при болести и в изпитания.

В днешната статия ще обърнем внимание на две от най-красивите и целебни икони на Божията майка.

1. Чудотворната икона Света Богородица Троеручица от Троянския манастир

Казват, че това е една от иконите, помогнала на най-много вярващи. Пред чудният лик на Света Богородица Троеручица от Троянския манастир са заставали хора с най-различни молби. Но не само заради това тази красива и лековита икона е първа в нашия списък. Преди 16 години, на 20 май 2001 г., Сляпата Неделя (Шестата неделя след Великден), в Троянския манастир се случва знамение.

По време на богослужението из цялата църква се разнася благоуханен аромат. Този аромат бил толкова силен и толкова приятен, че игуменът – мелнишкият епископ Генадий, внезапно спрял литургията. В благоговейно вцепенение той коленичил пред олтара и започнал да се кръсти. И тогава камбаните започнали да бият. В началото бавно и едва-едва, но след минута силата им се усилила. Никой не може да каже как се е случило това, тъй като клисарят бил вътре в църквата, на самото богослужение. Щом камбаните спрели да бият, ароматът, който се появил в началото, изчезнал, а от лика на Божията майка започнали да се стичат ситни бисерни капчици – като сълзи!

Чудото, случило се в Троянския манастир тогава, било записано в протокола на Светия синод.

Пред тази изключителна икона трябва да застане всеки вярващ, които иска да се сдобие с рожба, или да помоли изцеление за своето дете.

2. Богородица от манастира Свети Никола край Арбанаси

Арбанашкият манастир е девически манастир. Първата игуменка на манастира е била от Търново и се е казвала Теодора Христова. В средата на 19в. в манастира живели около 30 монахини. В него са нощували революционните дейци – Васил Левски, Матей Преображенски, Стефан Стамболов и поп Харитон.

Иконата на Божията майка лекува безплодие и изпълнява желания.

Има легенда, според която Богородица е чула молбата, ако тя е изречена от сърце, и най-вече – ако мислите на човека са благочестиви и богоугодни. Това става ясно след като до иконата се сложи дребна монета, и тя залепне за нея без чужда помощ.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *