Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кромлех при село Долни Главанак: Българският Стоунхендж, който зарежда с добра енергия

Кромлех при село Долни Главанак е място, което обезателно трябва да посетите. То е чат от енергийната решетка на България, заедно с Белинташ, Татул и Бегликташ

Кромлех
Ако искате да се заредите с добра енергия, ако се чувствате отмалели и постоянно уморени – посетете Българският Стоунхендж. Той се намира край хасковското село Долни Главанак. Селото е в разположено в Южна България и е част от община Маджарово.

Какво е Кромлех? Кромлех се нарича мегалитно съоръжение, което има култово предназначение. Най-често представлява сбор от големи каменни късове, които са наредени в кръг. Най-известните кромлехи в света са Стоунхендж (в Англия) и Карнак (в Бретан).

Интересното при българския кромлех е, че е открит сравнително късно – през 1998 година.

Диаметърът на родния кромлех е от около 10 м, съставена от вертикални каменни блокове със средна ширина 1 м, дебелина 0,5 м и височина 1,20 – 1,50 метра. Каменните блокове са поставени директно върху скална основа, за разлика от огромните камъни в Стоунхедж. За да образуват кръг, и за да са в изправена позиция, каменните блокове край село Долни Главанак не се нуждаят от специални дупки. Формата им позволява да стоят в това положение, и само няколко от каменните късове са укрепени с помощта на по-малки камъни.

Между всеки камък има сравнително еднакво разстояние от 90 сантиметра.

Според учените това съоръжение може да е било нещо като древна обсерватория. Хора, които редовно посещават мястото казват, че по време на пролетното и есенно равноденствие камъните светят с особена светлина, и именно тогава може да се почувства лечебната енергия на това светилище.

На 22 септември предстои есенното равноденствие. Затова, не губете време и посетете това невероятно красиво място, за да се насладите на интересната игра на слънчевите лъчи, както и за да се заредите с добра енергия за зимата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *