Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Фалшиви скариди: ще загубите апетит след тези снимки!

Никак не са малко хората в България, които определят консумацията на скариди като излишна еснафщина

скариди
Точно толкова са и другите, които нямат нищо против да хапнат порция скариди, приготвена по подходящ начин. Има и такива, които знаят, че скаридите не са просто изискано модно ястие, а нещо много полезно. В световен мащаб се консумират няколко тона скариди. И сигурно има защо…

Преди да минем на темата за фалшивите скариди, нека кажем нещо за ползата от този морски дар.

Съставът на скаридите включва богат комплекс от витамини. Това са витамините D и Е, които имат защитна функция на циркулационната система, витамин А – полезен за очите и кожата, витамин В и С, които подобряват имунитета.

В допълнение към богатото витаминно съдържание на скаридите, техният благотворен ефект се крие и в минералния баланс. Те съдържат полезни микроелементи като: желязо, магнезий, фосфор, цинк, йод и много други вещества, които осигуряват необходимата доставка на енергия.

Един бърз извод от тази, макар и оскъдна информация е, че скаридите са полезни. Не по-малко полезни ги прави и факта, че съдържат високи нива на холестерол, но лекарите казват, че бил от полезния…

Значи, освен заради това, че е модерно, скаридите се консумират и понеже са полезни. Това са две много сериозни причини да се фалшифицира този морски дар.

Китайците много отдавна са се изучили как да правят фалшива храна. те са майстори в изработката на разни неща, които изгледат, но не са това, което трябва да бъдат. Писали сме за китайския чесън. А и да не бяхме – едва ли има хора, които да са останали равнодушни от съвършенството на чуждоземния чесън.

Фалшивите скариди са нещо подобно на истински скариди, но направени от смяна риба. оформя се, боядисва се и се продава. Най-често фалшивите скариди са опаковани или в буркан. Четете етикетите много добре, когато купувате нещо подобно.

Освен това, китайците продават истински скариди, които не са съвсем истински

Какво значи това? Ами това значи, че по нисък клас скариди се обработват допълнително, за да се превърнат в елитен клас скариди.

За да направят това, те просто ги сваряват в боя, а след това ги напояват с натриев триполифосфат за фиксиране на цветовете. В подобрените скариди има и повече вода, което ги прави по-тежки. Полученият продукт се разстила на открито, и се суши в рамките на 5 дни.

Боя за скариди

Открито, сушене, разстилане? Това няма как да не ни накара да се замислим дали се спазват някакви санитарни стандарти… Така обработвани, скаридите са идеална среда за различни бактерии и вируси.

Е, ще хапнете ли скариди тази вечер? Не загубихте ли апетит след като разгледахте снимките?

В България няма развъдник на скариди, или поне ние не сме чули да има. Затова хапвайте само онова, което расте и се развива на територията на нашата страна. Но не от излишен патриотизъм, а защото най-великите лечители са казали, че храната и билките са най-вкусни и полезни тогава, когато са отгледани на една и съща географска ширина с нас!

Източник: edobavki.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Фалшиви скариди: ще загубите апетит след тези снимки!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *