Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ФЛЕКСИСТАД / FLEXISTAD

Съдържа ибупрофен, магнезиев стеарат, царевично нишесте, карбоксиметилцелулоза натрий, хидроксипропилметил целулоза, макрогол 400, макрогол 6000

Предназначение

флексистадФЛЕКСИСТАД е медикамент от типа нестероидно противовъзпалително – основната му съставка е ибупрофен, прилага се при състояния с болка и температура. Препоръчва се при заболявания като остър и хроничен артрит – включително ревматоиден, подагра, болест на Бехтерев, дегенеративни заболявания на ставите и гръбначния стълб, отоци след травми и контузии, възпаления на меките тъкани.

Как се приема

Продуктът ФЛЕКСИСТАД 400 – перорални таблетки, се приема в дози и с продължителност, определени според характера на здравословния проблем. Дозирането зависи също от телесното тегло; максималният прием за 24 часа при възрастни и подрастващи над 15 години е 1200 мг. Единичната доза е от 200 до 400 мг, а дневната се разпределя на равни количества за 2-4 приема през еднакви интервали от време. Достъпни са таблетки от 400, 600 и 800 мг.

При ревматични заболявания дневният прием може да се увеличи до 2400 мг по лекарска препоръка, като единичната доза не може да надхвърля 800 мг. В този случай терапията може да бъде по-продължителна, но трябва да е под лекарски контрол. По принцип медикаментът е за краткотрайно лечение: три дни при състояния с температура, или до 8 при болки. Таблетките се поглъщат цели по време на хранене.

При неволно предозиране е необходима спешна медицинска помощ, тъй като медикаментът въздейства върху централната нервна система и освен главоболие и замаяност, може да причини загуба на съзнание. Сред симптомите са също болки в корема, гадене и повръщане, кървене, смущения в чернодробните функции, цианоза.

Възможни нежелани ефекти

Най-често пациенти са имали оплаквания от стомашни болки, гадене и повръщане, запек или диария, чревно кървене, повръщане на кръв, язва на стомаха с или без перфорация. В по-редки случаи може да се появят главоболие, раздразнителност, влошено качество на съня, задържане на течности и отоци, бъбречни смущения, алергични обриви, зрителни проблеми, смущения в кръвните показатели, възпаления на хранопровода, чревни стеснения и пр. Търсете спешно помощ, ако още при първия прием получите смущения на слуха, косопад, депресия, главоболие с гадене и висока температура – менингитни симптоми. продължителният прием на продукта може да провокира възпалителни процеси в меките тъкани.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ФЛЕКСИСТАД не се употребява при алергия към ибупрофен или към други нестероидни противовъзпалителни.

Медикаментът не се прилага при деца и подрастващи под 15-годишна възраст.

Не вземайте през третия триместър на бременността!

Противопоказан при потребители с проблеми на стомашно-чревния тракт, гастрит, язва; при смущения на кръвообразуването; при тежка сърдечна недостатъчност; при склонност към кървене в различни зони и органи.

Рискови пациенти, при които медикаментът се прилага под контрол и след преценка за възможния риск, са тези с артериална хипертония, възпалителни процеси в червата, увреждания на черния дроб и червата, след хирургични интервенции.

При кърмене е допустим прием за краткосрочно лечение в минималните ефективни дози.

Взаимодействие с други медикаменти

Приемът на ФЛЕКСИСТАД променя действието на някои медикаменти – усилва или отслабва, променя се и собственото му действие. Това се отнася до медикаменти за контрол на високо кръвно налягане, антикоагуланти, диуретици, други нестероидни противовъзпалителни, противодиабетни продукти, метотрексат, циклоспорин и др. Самоволното комбиниране на лекарства може да има тежки последици, по тази причина паралелният им прием следва да бъде консултиран с лекар.

_

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за опаковка от 20 таблетки по 400 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *