ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Супата на леля Зина: при инсулт, възпалителни заболявания, след залежаване, за сила и младост

Супата на леля Зина е хит в руските форуми и социални мрежи. Никой не знае коя точно е леля Зина, но рецептата, и историята ѝ, предизвикаха множество дебати

супата

Има ли значение коя е леля Зина? Едва ли… Рецептата на нейната супа се разпространява вирусно из групите във фейсбук, инстаграм и Вконтакте – най-голямата онлайн социална мрежа в Русия. Явно леля Зина сама е пуснала рецептата за своята супа – някога, някъде. Кратката история гласи, че жената редовно приготвя тази супа, вече в продължение на 17 години – толкова са минали от времето, когато нейния съпруг е претърпял лек инсулт. Много дълго време, заради диетата, която трябвало да спазва, супата била основното, което неговата съпруга му приготвяла. И не защото не била майсторка на пелмените и други подобни вкусотии – съвсем не! Чисто и просто супата се оказала истинско лекарство.

Тази супа не просто засища – тя очиства тялото от токсини и помага на имунната система.

Не се знае откъде леля Зина е взела рецептата, но по необходимите продукти, които трябват, за да се направи супата, можем да предполагаме, че тя просто е решила да съчетае в едно всичко полезно за здравето – билки, зеленчуци и микроелементи.

Ето и необходимите продукти:

Няма мерки, всичко се слага според големината на тенджерата. А това все пак е рецепта за супа, не за Pot-au-Feu, например.

млад или стар боб
червени и жълти чушки
целина
малък морков
спанак
малък куп рукола или магданоз
броколи
1-2 ч.л. чесъново-джинджифилова паста (пасиран джинджифил и чесън)
подправки: кимион, кориандър, куркума, черен пипер, карамфил
морска сол (или нормална) на вкус
зехтин или масло от ленено семе (слага се накрая)
половината от един лайм или лимон
тиквени семки

Как се прави?

1. В подходящ съд слагате вода и боба, за да се свари. Може да добавите малко зехтин, за да стане по-мек.Сложете и подправките, които сте подбрали (от горе изредените). Подправките се слагат малко преди да сложите всичко останало, за да може да „пуснат“ вкус.

2. След това се слагат спанака, руколата, броколите, чушките и моркова, нярязани на ивици.

3. Добавете още вода, ако е необходимо. Оставете да ври 10 минути на тих огън. След това добавете чесново-джинджифиловата паста (равни количества свеж корен от джинджифил и чесън се счукват или се смилат с блендер).

4. Накрая добавете всичко останало, което не сте сложили до този момент – целината, магданоза, куркумата, лимона, солта и т.н. Супата не се застройва. Куркумата ще ѝ придаде тоиз изкусително-златен жълт цвят, лимонът ще я подкисели, а тиквените семки са един прекрасен завършек на тази толкова вкусна и полезна супа.

Може да разнообразите супата, като вместо млад зелен фасул, сложите стар фасул или грах. Хубаво е стария фасул да се накисва предварително предната нощ, за да може да се свари по-лесно.

Супата на леля Зина се консумира поне 3 пъти в седмицата, за да има ефект от нея.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *