Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Болестта на Алцхаймер може да се предотврати само с една тренировка на ден по метода на Татяна Черниговская

Болестта на Алцхаймер предпочита все по-млади хора. Днес от нея страдат хора, които дори не са навършили 50 години

Болестта на Алцхаймер

Всеки ден мозъкът обработва огромно количество информация. Той трябва да се съсредоточи върху ежедневните дейности, да изпълнява нови задачи и в същото време да се обучава. Поради това, човек трябва да поддържа в добро състояние паметта и скоростта на реакция на нервната система.

Болестта на Алцхаймер
За да може всички тези процеси да се случват гладко, трябва да се обучаваме непрекъснато.

Татяна Черниговская е доктор на биологическите науки. Професор Черниговская е невролингвист. Тя преподава филология в Санкт-Петербургския държавен университет. Освен това ръководи и Лабораторията по когнитивни изследвания. Автор е на интересни и полезни лекции за мозъка. Интересува се от съзнанието и онова, което се случва в подсъзнанието, изкуствения интелект и мисленето.

Професор Черниговская

Професор Черниговская споделя, че упражнението, което ви предлагаме днес, е било познато на още на древните гърци. Използва се, за да се подобри мисленето и интелигентността на хората. Но една от най-завладяващите причини, поради които трябва да се обърне внимание на тази техника, е мощната превенция на болестта на Алцхаймер.

Болестта на Алцхаймер е форма на деменция, която засяга много възрастни хора. Всека пети човек в света страда от тази ужасна болест.

Заболяването не се лекува. Затова е по-добре да вложим повече усилия, за да я предотвратим, отколкото след време да бъдем товар за близките си и заплаха за собствения си живот.

Упражнението е толкова просто, че лесно може да го направите без никаква подготовка.

„Обучението на паметта трябва да е игра, а не на изтезание “ – казва руската професорката.

предотвратяване на Болестта на Алцхаймер

Вечерта, преди да заспите, си спомнете всичко, което ви се е случило. Започнете от сутринта. Спомнете си местата, на които сте били хората, които сте срещнали, всичко което сте си казали. За удобство затворете очи, но не заспивайте. На по-усърдните Татяна Черниговская предлага да си водят дневник. Много добре ще е да вмъквате детайли във вашите спомени.

 

Бавно пременете през деня – мислено. Не си припомняйте подробностите избирателно, не украсявайте случките

 

Това упражнение тренира паметта, вниманието, информираността и подрежда невронната мрежа.

В допълнение, за да се подобри тонуса на нервната система, е добре да слушате класическа музика, звуци от природата, етно музика или джаз. Много учени вярват, че слушането на музика е основният начин за подобряване на мисленето.

Предотвратяването на болестта на Алцхаймер е преди всичко активна умствена дейност. Важно е да обучавате непрекъснато мозъка си, за да се избегне деменцията.

За да бъде успешно обучението на един сложен орган, като мозъка, е нужно желание, малко усилия и дисциплина. Но, разбира се, че си заслужава! Така ще имате силни нерви, здрави кръвоносни съдове здрави и отлична памет.

Източник: econet.ru

Неврохелт плюс
Неврохелт Плюс се препоръчва при проблеми с паметта и концентрацията

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 3 до “Болестта на Алцхаймер може да се предотврати само с една тренировка на ден по метода на Татяна Черниговская

  1. Д. С. И. каза:

    Мозъкът наистина трябва да работи усърдно, за да не закърнее и изгуби своята функционалност така както се случва с останалите органи и тъкани в нашето тяло. Въобще животът е движение и най-доброто движение за мозъка е натоварването му с упражнения, които усилват неговата функционалност

  2. Ивона каза:

    Глупости! Да попитаме ли разболелите се от Алцхаймер дали са си тренирали мозъка? Няма да има кой да ни отговори, а тия, които не са болни, да си мислят, че е щото са го тренирали – това не се влияе от упражнения! Мозъкът е най-непознатата част от тялото и няма как да знаят какво става в него, така че това си е чесане на езици!

    • Димитър Кръстев каза:

      Мозъкът все още не е опознат напълно, но огромна част от неговата дейност е разкрита и има доста дебели книги с прецизни изследвания и направени на тяхна база изключително полезни упражнения, които не само предотвратяват, но и лекуват. Мозъкът може да се самолекува, също така. И има още поне 50 упражнения, освен това в статията за поддържане на мозъчната пластичност, живост и младост. Ако определяте подобни съвети и истини, като “чесане на езици“, само вие и никой друг, губи от това. По-добре прочетете нещо за мозъка и вашият мозък ще се изуми от огромния потенциал, който има.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *