Начало / Болести и лечение / Болестта на Алцхаймер може да се предотврати само с една тренировка на ден по метода на Татяна Черниговская


Витамин С + Цинк – мощна противовирусна защита за цели 3 месеца!

Болестта на Алцхаймер може да се предотврати само с една тренировка на ден по метода на Татяна Черниговская

Болестта на Алцхаймер предпочита все по-млади хора. Днес от нея страдат хора, които дори не са навършили 50 години

Болестта на Алцхаймер

Всеки ден мозъкът обработва огромно количество информация. Той трябва да се съсредоточи върху ежедневните дейности, да изпълнява нови задачи и в същото време да се обучава. Поради това, човек трябва да поддържа в добро състояние паметта и скоростта на реакция на нервната система.


За да може всички тези процеси да се случват гладко, трябва да се обучаваме непрекъснато.

Татяна Черниговская е доктор на биологическите науки. Професор Черниговская е невролингвист. Тя преподава филология в Санкт-Петербургския държавен университет. Освен това ръководи и Лабораторията по когнитивни изследвания. Автор е на интересни и полезни лекции за мозъка. Интересува се от съзнанието и онова, което се случва в подсъзнанието, изкуствения интелект и мисленето.

Професор Черниговская

Професор Черниговская споделя, че упражнението, което ви предлагаме днес, е било познато на още на древните гърци. Използва се, за да се подобри мисленето и интелигентността на хората. Но една от най-завладяващите причини, поради които трябва да се обърне внимание на тази техника, е мощната превенция на болестта на Алцхаймер.

Болестта на Алцхаймер е форма на деменция, която засяга много възрастни хора. Всека пети човек в света страда от тази ужасна болест.

Заболяването не се лекува. Затова е по-добре да вложим повече усилия, за да я предотвратим, отколкото след време да бъдем товар за близките си и заплаха за собствения си живот.

Упражнението е толкова просто, че лесно може да го направите без никаква подготовка.

“Обучението на паметта трябва да е игра, а не на изтезание ” – казва руската професорката.

Вечерта, преди да заспите, си спомнете всичко, което ви се е случило. Започнете от сутринта. Спомнете си местата, на които сте били хората, които сте срещнали, всичко което сте си казали. За удобство затворете очи, но не заспивайте. На по-усърдните Татяна Черниговская предлага да си водят дневник. Много добре ще е да вмъквате детайли във вашите спомени.

Бавно пременете през деня – мислено. Не си припомняйте подробностите избирателно, не украсявайте случките

Това упражнение тренира паметта, вниманието, информираността и подрежда невронната мрежа.

В допълнение, за да се подобри тонуса на нервната система, е добре да слушате класическа музика, звуци от природата, етно музика или джаз. Много учени вярват, че слушането на музика е основният начин за подобряване на мисленето.

Предотвратяването на болестта на Алцхаймер е преди всичко активна умствена дейност. Важно е да обучавате непрекъснато мозъка си, за да се избегне деменцията.

За да бъде успешно обучението на един сложен орган, като мозъка, е нужно желание, малко усилия и дисциплина. Но, разбира се, че си заслужава! Така ще имате силни нерви, здрави кръвоносни съдове здрави и отлична памет.

Източник: econet.ru

Неврохелт за нервната система

Неврохелт – чудото за нервната система

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Един коментар

  1. Глупости! Да попитаме ли разболелите се от Алцхаймер дали са си тренирали мозъка? Няма да има кой да ни отговори, а тия, които не са болни, да си мислят, че е щото са го тренирали – това не се влияе от упражнения! Мозъкът е най-непознатата част от тялото и няма как да знаят какво става в него, така че това си е чесане на езици!

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*