Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

БИПРОЛ / BIPROL

Съдържа бисопрололов фумарат, микрокристална целулоза, калциев хидроген фосфат, бутил-хидроксианизол, прежелатинизирано царевично нишесте, кросповидон, силициев диоксид – колоиден, безводен; магнезиев стеарат и оцветители

Предназначение

бипролМедикаментът БИПРОЛ е бетаблокер – продукт, чийто прием предпазва сърдечния мускул от претоварване. Използва се при хипертония, за лечение на ангина пекторис и др.

Как се приема

Както и много други медикаменти, прилагането на БИПРОЛ се препоръчва от специалист. Лекарят трябва да определи приема – дозировка и продължителност, като отчете състоянието на пациента и ефективността на конкретния лекарствен продукт.

Терапиите с БИПРОЛ стартират с дневни дози от по 5 мг веднъж дневно, които при необходимост плавно се увеличават до максимума 20 мг. Най-често се прилагат средните 20 мг – веднъж дневно, по едно и също време. Таблетките трябва да се погълнат цели, с вода. При пациенти с бъбречни или чернодробни заболявания се прилагат редуцирани дози – до 10 мг дневно.

При пропуснат прием пресметнете дали закъснението е в рамките на 12 часа след обичайното време; при това положение може да се вземе препоръчаната доза, макар и със закъснение. Ако е минало повече време – изчакайте часа на следващия редовен прием; не приемайте двойна доза с цел наваксване.

При неволно предозиране може да се проявят симптоми от рода на замайване, задух, ниска кръвна захар, безсилие, забавен сърдечен ритъм. Приемът на медикамента не може да се прекратява самоволно.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на БИПРОЛ може да провокира алергични реакции или да влоши състоянието на сърдечна недостатъчност с поява на задух и отоци. Възможни са епизоди на запушване на кръвоносни съдове по краката.

Сред най-често съобщаваните странични ефекти са гадене и повръщане, запек или диария, умора, ниско кръвно налягане, изтръпване и изстиване на крайници, главоболие, безсъние, депресивни състояния, проблеми със зрението и слуха, халюцинации, припадъци, отслабено либидо, хепатит; в много редки случаи – алопеция, псориазис, конюнктивити

Кога НЕ БИВА да се употребява

БИПРОЛ не се употребява при алергия към някоя от съставките.

Продуктът е противопоказан при имате астма в тежка форма, ниска или променлива сърдечна честота, ниско артериално налягане, влошено периферно кръвоснабдяване, сърдечна недостатъчност, метаболитна ацидоза, феохромоцитом – специфичен тумор на надбъбречната жлеза.

Не използвайте БИПРОЛ по време на бременност или кърмене.

Някои от страничните ефекти биха попречили на безопасното шофиране, затова не се препоръчва да управлявате автомобил след прием на медикамента.

БИПРОЛ не е подходящ за лечение на деца под 12-годишна възраст.

Рискови пациенти, за които се изисква конкретна оценка на риска, са тези с диабет, псориазис, с проблеми на белия дроб и сърцето. Не приемайте и ако постите.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходима е точна преценка за риска при съвместяване с други лекарства, засягащи сърдечно-съдовата система; антидепресанти, анестетици, болкоуспокояващи, продукти за лечение на малария, мигрена, астма, глаукома; кортикостероиди, адреналин и норадреналин и др.

__

Усреднена цена в аптеките – 9 лв за опаковка от 30 таблетки по 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *