Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

САГИЛИЯ / SAGILIA

Съдържа разагилин, микрокристална целулоза, царевично нишесте, прежелатинизирано нишесте, талк, натриев стеарил фумарат

Предназначение

САГИЛИЯ е лекарствен продукт, използван при пациенти с болестта на Паркинсон. Приемът му стабилизира стойностите на допамин в главния мозък, като по този начин подобрява способността за контрол върху движенията. Дефицитът на допамин, който е свързан със загиването на произвеждащи го мозъчни клетки, е причина за проява симптоматиката на паркинсонизма. Счита се, че на болестта на Паркинсон при възрастовите дегенеративни промени може да се противостои чрез самостоятелен прием на САГИЛИЯ, или при комбинирана терапия с този медикамент и леводопа.

Как се приема

Приемът на САГИЛИЯ става по лекарско предписание. Стандартната дневна доза е една таблетка от 1 мг. Таблетката се приема без връзка с храненията, без дъвчене или стриване, с чаша вода.

Ако пропуснете да вземете редовната таблетка, направете го при първа възможност. При положение, че времето за следващия прием е твърде близо, вземете само една таблетка – не удвоявайте дозата с цел компенсиране. Неволното предозиране може да има последици, затова незабавно се консултирайте с лекар.

Лечението със САГИЛИЯ не може да се спира без знанието на лекуващия.

Възможни нежелани ефекти

Най-често съобщаваните странични ефекти от приема на този медикамент са главоболие и неконтролирани движения. Чести са и оплакванията от смущения в работата на стомашно-чревния тракт: болки, пресъхване на устата, гадене и повръщане, запек, повишено газообразуване, болки в ставите и мускулите, замаяност, депресия, смущения на съня, ринит, обриви, често уриниране, конюнктивити.

В редки случаи медикаментът провокира тежки обриви, понижаване на кръвното налягане, инсулт или инфаркт. В отделни случаи се получава прекомерно активиране на либидото, обсесивни състояния, епизоди на импулсивно поведение с тяга към пазаруване, безцелно харчене или увлечение по хазарт.

Възможни са прояви на обърканост и халюциниране.

Кога НЕ БИВА да се употребява

САГИЛИЯ не се използва при алергия към основния компонент или някои от помощните вещества.

Продуктът е противопоказан при заболявания на черния дроб.

Не се използва за лечение на деца и подрастващи под 18 години.

Бременни и кърмачки задължително се консултират преди лечение с този медикамент, като се преценява конкретно безопасността на приема.

Взаимодействие с други медикаменти

Медикаментът САГИЛИЯ е несъвместим с болкоуспокояващото петидин и с МОА-инхибиторите за лечение на депресия. Да не се взема едновременно с продукти, съдържащи жълт кантарион.

Има риск от промяна в ефекта от приема на САГИЛИЯ, както и на някои медикаменти заради доказани взаимодействия. Лекуващият следва да избегне комбиниране с определени антидепресанти, някои антибиотици – например ципрофлоксацин, лекарството против кашлица декстрометорфан, паралелния прием със симпатикомиметици – има ги в капки за очи, назални и перорални деконгестанти, в лекарства с ефедрин и псевдоефедрин.

______

Усреднена цена в аптеките – 53 лв за опаковка от 60 таблетки по 1 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *