Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лесни и ефективни методи: Как да предпазим децата от агресивните комари?

В разгара на лятото малчуганите прекарват много време на открито, играят до по-късно вечер на въздух и срещата с досадните „кръвопийци“ е неизбежна. Ето нашите съвети как да спасите децата от неприятното ухапване.

Независимо къде прекарва ваканцията вашето хлапе – в града, на село, в планината или край морето, запознанството с комарите му е гарантирано. Обичайно личинките им обитават много влажни места – от водоеми, езера, мочурища до затворени топли помещения със спарен въздух като мазетата през лятото. Кръвожадните насекоми обаче могат да прелетят големи разстояния и затова се появяват и на съвсем неочаквани места.

агресивните комари
Как да спасите децата от неприятното ухапване?

Каква е главната опасност от ухапването?

Алергичната реакция е заплахата, която грози жертвата. Агресивните насекоми причиняват не само сърбеж и обрив. Те могат да доведат до анафилактичен шок и дори до инфекциозни заболявания. Освен това комарите предпочитат „млада“ кръв. Ако сте заедно на разходка, често избират първо детето, а после налитат на възрастния.

Как да отбиете атаката към малчугана?

* подходяща екипировка – когато започне да се стъмва, идва пиковият час за нападението на комарите. Затова сменете късите панталонки на детето с дълги, тениската с ризка с дълъг ръкав, обуйте му и чорапки.

Плътно прилепналите дрехи не са защита. Комарите лесно пробиват тънката материя, дори летните джинси, затова облеклото нека да е по-свободно около тялото. Изберете светли тонове, защото комарите предпочитат да кацат на тъмни или много ярки окраски.

Доказано е, че бялото, зеленото и жълтото ги привличат по-малко в сравнение с черното и червеното. Не забравяйте да предпазите и детската главица с шапка от светла материя, по възможност с козирка, за да скрива донякъде и лицето.

* надеждна защита – в аптеките има богат избор от репеленти (препарати за външна употреба, отблъскващи комарите) във вид на лосиони, кремове, гелове, които са подходящи за деца. Ако малчуганът ви има някакви алергии, винаги правете тест на малък участък от кожата, преди да нанесете репелента. Никога не го слагайте върху наранено място. Мажете го на тънък слой, без да втривате, по откритите места на тялото и особено на най-апетитните за комарите – вратлето, ръчичките. Не нанасяйте репелент около очите, устата, по дланите и пръстите на малки деца, защото препаратът не бива да попада върху слизестата обвивка на устните, носа или в очите. Ако се случи, веднага измийте мястото обилно с вода.

Обикновено действието на репелента продължава 2 часа. Повторете процедурата, ако оставате още навън. Но приберете ли хлапето в стая без комари преди изтичането на двата часа, измийте намазаните места с вода.

* дом крепост – да не пускате комари вкъщи е мисия възможна. Сложете комарници на прозорците и балконските врати, проветрявайте често, за да не се спарява въздухът. Затворете отдушниците на вентилационните отвори в дома (обикновено са в банята, кухнята, тоалетната) с мрежести решетки, които да се свалят лесно и да могат да се мият с вода и сапун.

Внимание!

Не всички комари са приносите на малария, така че не бива да се притеснявате от заразяване след ухапване.

Основните представители на този вид насекоми, които обитават градовете и местата, далеч от дивата природа, са от немаларийния тип. Опасността е алергичната реакция, така че при необходимост дайте противоалергични медикаменти и потърсете лекарска помощ за детето.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *