ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Мъдростта на Изтока: 7 правила за чистота, които трябва да се спазват за здрав и щастлив живот

Здрав и щастлив живот може да има всеки, който не замърсява ума си с лоши мисли и тялото с вредна храна

здрав и щастлив живот
Източната цивилизация е една от най-старите на Земята. В продължение на хилядолетия източните мъдреци и лечители трупали знания и наблюдения, които са били надеждно записани, за поколенията. Източната мъдрост има дълга история на произход и традиции. Знанията на Изтока дават здраве и добър живот на милиони хора по света днес.

Турският философ Фетхуллах Гюлен вярва, че мъдростта на Изтока е източник на светлина, която пречиства духа и помага на хората да разберат истината. 7-те правила на чистотата са потвърждение на думите му.

1. Чисти ръце

Взимайте само толкова, колкото се нуждаете. Не посягайте на чуждото. Всеки път, щом се приберете у дома, изплакнете ръцете от лактите надолу със студена вода. Не забравяйте да давате на нуждаещите се. Дарявайте здраве с ръцете си. Масаж на любим човек или на възрастен и болен роднина ще ви зареди с много добра енергия.

2. Чистотата на слуха

Не слушайте думите на гневните хора. Пазете слуха си от клюки и празни приказки.

3. Чистотата на очите

Изкоренете омразата, гнева и ревността. Не се сравнявайте с никой! изберете ваш собствен път. Вечер, преди да заспите, намажете очите със сок от алое вера – може и по две капки на око, или продукт, който съдържа алое. Не е задължително да правите това всяка вечер. Японските воини слагали отрязани листа от алое вера върху очите си след тежка битка.

4. Чистота на устата

Не говорете и не използвайте обидни думи, тъй като това може да ви разболее. Може и да ви унижи или злепостави, а репутация трудно се гради отново!

По възможност пийте чай преди сън. Нека билките са последното нещо, което ще мине през гърлото ви преди да заспите.

5. Чистотата на тялото и дрехите

Дръжте тялото и дрехите си чисти. Това правило трябва да се спазва от всички.

Не забравяйте да чистите тялото си и отвътре. Еднодневен пост, само на вода, без да е насърчен от някой, или да е по задължение, е най-доброто средство за детоксикация.

6. Чистота на мисълта

Изчиствайте от себе си отрицателните и лоши мисли. Те са вредни за емоционалното и физическо здраве. Освен това, не се самосъжалявайте и никога не се отказвайте.

Чистота на мисълта източните народи поддържат и с практикуването на медитация.

7. Чистота на сърцето и душата

Бъдете искрени в своите желания, и не ги игнорирате. Обичайте и правете всичко от сърце, без да искате нищо в замяна.

Ако следвате тези седем източни правила за чистота на душата и тялото, може да промените ако не живота си, то поне някои лоши навици, които всички имаме. Бъдете чисти в думите и ума си. Така ще оставите зад себе си всички проблеми и тегоби. Промяната изисква търпение, време и усилия.

Източник: poleznoznati.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *