ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АЗИБИОТ / AZIBIOT

Съдържа азитромицин, прежелатиново нишесте, кросповидон, безводен калциев хидроген фосфат, натриев лаурил сулфат и магнезиев стеарат, хидроксипропил метилцелулоза, лактоза монохидрат и оцветители

Предназначение

азибиотАЗИБИОТ е антибиотик от типа макролиди. Препоръчван е за лечение на бактериални инфекции на дихателната, отделителната и половата система. Ефективен е при възпалителни процеси в гърлото, белите дробове, гърлото, синусите и средното ухо, при инфекции на кожата с бактериален причинител, включително гнойни процеси; успешно овладява болестни процеси при лаймска болест. Често препоръчван при инфекции с трихомонас, гонорея, уретрити и пр.

Как се приема

Приемът на АЗИБИОТ следва схема, определена от лекар в зависимост от характера на здравословния проблем. Медикаментът е за краткосрочна терапия.

При възпаления на дихателните пътища стандартно се препоръчва на възрастни и деца с тегло над 45 кг следната схема: прием на медикамента веднъж дневно по 500 мг в продължение на три дни, или прием на 500 мг през първия ден и по още 250 през следващите четири дни.

При диагностициран ранен етап на лаймска болест през първия ден се дава един грам от медикамента, и по още 500 мг веднъж дневно през следващите четири дни.

За болести, предавани по полов път, като достатъчна се счита еднократната доза от един грам.

Терапевтичната схема не може да се променя самоволно от пациента; не се препоръчва спиране на лечението преди изпълнението на целия план.

Ако е пропуснат прием на обичайната доза, това се прави при първа възможност, или при липса на достатъчно дълъг интервал – директно във времето на следващия прием.

Неволното предозиране може да причини гадене и повръщане, диария, увреждане на слуха. Необходима е медицинска помощ!

Възможни нежелани ефекти

Лечението с този медикамент може да причини стомашно разстройство/диария, гадене и повръщане, болки в корема, промени в някои кръвни показатели. В по-редки случаи е съобщавано за гъбични инфекции – включително вагинални, замаяност и безсъние, нарушения на зрението и слуха, подкожни кръвоизливи, зтруднено дишане, сърцебиене, смущения във функционирането на стомашно-чревния тракт от различно естество, алергични реакции, топли вълни. Не са изключени симптоми като мускулни и ставни болки, вагинално кървене, загуба на съзнание, агресивност, халюцинации, ниско кръвно налягане, бъбречна недостатъчност, тежки кожни обриви и пр.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АЗИБИОТ не се употребява при алергия към някой от компонентите на лекарствения продукт или към друг антибиотик от групата макролиди.

Този антибиотик не се препоръчва за лечението на деца с телесно тегло под 45 кг.

Не се прилага по време на кърмене; при бременност е допустимо прилагането му след внимателна преценка за допустимия риск.

Рискови пациенти, за които се взема индивидуално решение за безопасно прилагане, са тези с миастения гравис, чернодробни и бъбречни заболявания.

Взимодействие с други медикаменти

Някои лекарствени комбинации променят терапевтичните ефекти на приеманите продукти, затова лекуващият следва внимателно да прецени кои от тях биха били безопасни за пациента. Става дума за комбиниране – или не! – на АЗИБИОТ с антиациди, продукти за високо кръвно и висок холестерол, антикоагуланти, за лечение на мигрена, бронхит и астма, за лечение на високо кръвно, против туберкулоза, гъбични инфекции, епилепсия, СПИН, бактериални инфекции и алергии, астма, ревматоиден артрит.

__

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за опаковка от три таблетки по 500 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *