Живот без болести? Тези 7 съвета гарантират отлично здраве!

Какво най-много вреди на здравето?

Токсичните вещества се намират навсякъде около нас в ежедневието – храна, домакински препарати, въздух, вода… Те съсипват здравето ни, но има как да им се противопоставим, за да бъдем в отлично здраве.

1. Химически вещества

Оцветители, консерванти, омекотители има в много продукти, които използваме всекидневно и които проникват чрез кожата или въздуха в тялото. Освобождават се по време на тяхната употребата и постоянно въздействат на човешкия организъм.

Как да противодействате: Варете 10 минути в 150 мл вода 1 ч. л. сушен пелин. Пийте отварата 15 минути преди ядене, за да неутрализирате токсините.

отлично здраве
Спазвайте тези лесни съвети и се радвайте на отлично здраве

2. Електронен смог

Той е невидим, но ни облъчва от всички страни чрез телевизора, компютъра, мобилния телефон… Влияе негативно върху нервната система и хормоналното равновесие на чувствителните хора.

Как да противодействате: Когато не работите, не оставяйте електрониката включена, избягвайте дългите разговори по мобилния телефон или използвайте хендсфри.

3. Бързо хранене

Хамбургерите са вкусни и пестят време, но не са полезни. Ако се храните с тях всекидневно, ще прекалите със захарите и консервантите, които натоварват черния дроб.

Как да противодействате: Намалете токсичните бомби: яжте кетчуп вместо майонеза, пица със зеленчуци или домати и сирене вместо пица с бекон, гевречета вместо чипс.

4. Почистващи продукти

Почистващите препарати често са коктейл от токсични вещества, които вредят на кожата и на дробовете.

Как да противодействате: Използвайте биопродукти или оцет. Не прекалявайте с употребата на хлор и белина.

5. Озонът

Токсичният газ вреди на очите, на дихателните пътища и на лигавицата на стомаха. Прониква дълбоко в дробовете и руши мембраните на клетките, което благоприятства появата на астма и алергии.

Как да противодействате: Яжте всеки ден кисело мляко, за да заздравите имунната си система и да пречистите организма си.

6. Плесен

Малките гъбички проникват навсякъде, ако вентилацията не е добра. Мухълът предизвиква бронхити, алергии и отслабва имунната защита.

Как да противодействате: Минимум два пъти седмично пийте по два пъти на ден отвара от мащерка, подсладена с мед, за да подсилите имунната система. Яжте суров чесън и храни, богати на цинк (яйца, жито, животински протеини) и магнезий (зърнени храни, орехи и бадеми).

7. Захар

Човек консумира за година средно 30 кг захар, което създава проблеми с храносмилането и забавя метаболизма.

Как да противодействате: Обърнете внимание на приема на скрита захар – тя присъства в различни промишлено приготвени храни, газирани напитки и др. Пийте зелен чай, за да стимулирате обмяната на веществата. Правете гимнастика поне 20 минути дневно.

Оценете статията
Оценка 4 от 8 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Актуални промоции в lekuva.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.