Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нова технология гарантира 95% успеваемост при инвитрото

Асистирана репродукция – инвитро процедури. Криобиология и криолечение на ембрионите. Имплантиране на размразен ембрион – разработен е нов метод за инвитро от екип водещи български специалисти и е публикуван в специализирано издание за медицина в Япония. Нова технология определя моментът на имплантационния прозорец.

Д-р Щонова представя огромния научен напредък в инвитро процедурите, дължащ се на екип от български специалисти.

 ембриони
Д-р Щонова и нейните гости представят иновацията при инвитро процедурите

В „Духът на здравето“ гостуваха специалистите д-р Явор Владимиров и д-р Десислава Тачева, като в студиото липсваше само д-р Антонио Диас. Заедно с лекарите е и Маргарита Минчева – майка на 3 деца, родени чрез инвитро на размразени ембриони.

Размразен ембриотрансфер е революционно нов метод за инвитро, при който ембрионът първо се замразява, а след това се размразява и имплантира в матката на майката. Замразеният и размразен ембрион за ембриотрансфер има много по-добри свойства от фреш ембриона.

Предимствата на размразения ембриотрансфер са много по-големи, недостатъците са изключително малки – методът дава 95% успеваемост. Децата, родени по този начин, са много по-здрави и по-издържливи. Има минимален риск от синдром на Даун и няма извънматочна бременност.

 ембриони
Д-р Владимиров, д-р Тачева и щастливата майка Маргарита

Криобиологията се занимава със замразяване на ембрионите.

Ембрионите първо се замразяват, а след това се размразяват и едва тогава се поставят в матката на майката, където ще се развиват през следващите 9 месеца.

Другият вид са т.нар. фреш ембриони – „пресни“ не замразявани ембриони, но при тях успеваемостта на инвитро е по-малка. От друга страна, когато един ембрион е бил замразен, той става много по-устойчив на различни болести и не е предразположен към ДНК (генетични) мутации.  Затова д-р Владимиров обяснява, че в процеса на замразяване ембрионите преминават през една своеобразна полезна терапия.

Лекарите извършват т.нар. бързо замразяване при температура от минус 130 градуса по Целзий. По този начин не се образуват ледени кристали от замръзналата вода в клетките.

Ако ембрионите бъдат подложени на бавно замразяване, водата в клетките ще се превърне в ледени кристали, а тези кристали причиняват различни дегенеративни изменения и деформации. В най-лошия случай ще причинят смърт на ембрионите.

Ембрионите подлежат на бързо замразяване на 5-ия или на 6-я ден, докато бавното замразяване се извършва на 2-ия или на 3-ия ден от извършеното оплождане.

Щастливата майка Маргарита споделя как от 5 замразени ембриона, 3 от тях са се оказали успешни. Сега се радват на едно момиченце и две момченца близнаци, родени именно благодарение на новия метод за инвитро.

 ембриони
Трите деца на Маргарита са заченати посредством размразени ембриони

Имплантационния прозорец е кратък период от време, когато лигавицата на матката е готова да поеме ембриона. Ако този период бъде пропуснат, жената няма да зачене, дори и самият трансфер да бъде направен добре. Новата технология определя момента на имплантационния прозорец и по този начин много по-лесно и бързо може да се осъществи инвитро процедурата, без да се губи време в чакане.

Ще ви бъде полезно видеото по БТВ, откъдето да разберете повече информация по темата, директно от световно признатите ни специалисти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Нова технология гарантира 95% успеваемост при инвитрото

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *