Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вижтe! 20 + изпитани билки и добавки при лечение на рак

Възможно ли е лечението на рак с билки и добавки?

Ракът е болестта на нашето време!

Онкологичните заболявания са истински бич за нашето съвремие. Стресът, вредната храна, обездвижването, забързаното ежедневие са само част от факторите, които превръщат диагнозата „рак” във все по-често срещано явление. Формите на болестта варират, изменят се, за да направят диагностицирането все по-трудно, а лечението по-изтощително, дълго, а понякога и безрезултатно.

Техниките на традиционната медицина би следвало да се разглеждат като основен подход за лечение, а билките, добавките и останалите алтернативни методи – като подходящ метод за поддържане и подобряване на състоянието.

За мнозина нещата обаче стоят иначе – те подбират алтернативни продукти в зависимост от здравословните си характеристики и се лекуват изцяло с натурални продукти.

Какъвто и метод да се избере, важно е да се повярва, че той е правилният и че ще доведе до пълно излекуване, защото именно това е първата крачка към здравето.

В редовете по-долу правим опит да подберем доказаните естествени продукти, чиито ефект при онкологични заболявания е незаменим и нужен. Ето какво подбрахме за вас!

4 добавки при лечение на рак

Когато се подбират добавки – било то за основна или съпътстваща терапия при лечение на онкологични заболявания, трябва да се вземат под внимание редица фактори. Каква е формата на рак, в кой стадий се намира заболяването, какво е конкретното здравословно състояние, какви терапии са приложени, какво предстои? И не само това! Чак след като внимателно се проследят дадените отговори, се подбира най-подходящ продукт.

Нашето решение е следното. В тази част от материала ще ви посочим няколко изпитани продукта, които се използват с успех при лечението на различни форми на раково заболяване. След щателно изучаване, внимателна преценка и консултация с лекуващия лекар всеки, който страда от онкологично заболяване, може да избере най-подходящия за себе си продукт.

В17 комплекс
B17 е сред утвърдените продукти!

Витамин В17, откриван често като В17 комплекс, е хранителна добавка на основата на „Леатрил”. Тя води до драстично повишаване на имунния отговор на организма, когато той е атакуван от зловредни клетки.

Продуктът съдържа в сушен вид следните съставки: кайсиеви ядки, плодове облепиха, гъби рейши, гъби кладница. Още масло от кайсиеви ядки и желатин. Основната съставка на витамин В17 – Леатрил – е тази, която повишава драстично имунитета, укрепва цялостното здравословно състояние, повишава енергичността и тонуса.

При раковоболни се използва най-вече като продукт за съпътстваща терапия. Приема се по 1-2 таблетки на ден преди хранене. За постигане на видим ефект е необходим прием в период от 3 до 6 месеца.

Минесан

Минесан е продукт, който се препоръчва при нарушения на киселинно-алкалния баланс в организма. Използва се с ефективност при настъпили смущения на биохимията в организма, каквито често се индикират при онкологични заболявания.

Продуктът Минесан доби популярност под формата на таблетки. Вече е достъпен и като прах със специален минерален състав в комбинация с билкови екстракти.

Минесан се предлага като таблетки или на прах!

Спефицичните му качества са насочени към намаляване на излишъка на киселини в организма. Приемът му нормализира и поддържа постоянно pH в телесните течности. Освен това има спазмолитично и успокояващо действие.

Тези взаимодопълващи се свойства го правят чест избор при пациенти, страдащи от ракови заболявания.

Горчив пъпеш

Доказана хранителна добавка в онкологията е и тази на основата на горчивия пъпеш, познат още като момордика. Изследвания са показали, че екстракт от растението забавя и ограничава прогресията в развитието на някои форми на ракови заболявания.

Ползите си горчивият плод дължи на ензим, който ограничава достигането на вещества до самия тумор, което предизвиква неговото загиване. Смята се, че продуктът на основата на горчив пъпеш е най-ефективен при рак на панкреаса. Предизвиква клетъчното самоунищожение на болестта и не позволява нейното разпространение.

Генотрон
Генотрон укрепва имунитета!

Сравнително нов продукт, който влиза в групата на хранителните добавки, подходящи при онкологични заболявания, е Генотрон. Става дума за препарат, който концентрира ползите от корена на глухарчето. От край време се знае, че коренът на глухарчето има доказани ползи за нормализиране на метаболизма, за укрепване на имунната система и кръвообращението. Освен това поддържа нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт. Тези си ползи дължи на високото съдържание на активни вещества. Именно те му преписват и антираково действие.

В състава на Генотрон влизат още екстракт от гъби рейши и чага, както и корен от джинджифил. Комбинацията от полезни вещества спомага за повишаване на физическата и психическата издържливост. Продуктът е подходящ за цялостно укрепване на организма при рак на панкреаса, рак на гърдата, рак на яйчниците, както и при злокачествени заболявания на кръвта, стомаха и други.

20 билки и растения, приложими при онкологични заболявания

Тъй като голяма част от натуралните продукти и добавки при лечение на рак съдържат в основата си билки, представяме ви обширен поглед върху темата. Без да претендираме за всеобхватност и изчерпателност на списъка, подреждаме 20 билки и полезни растения, за които се знае, че помагат при онкологични заболявания.

Орлови нокти
Орлови нокти е сред билките, използвани при лечение на рак.

Билката орлови нокти, позната още като клинавиче, има мощен стимулиращ ефект по отношение на имунната система. Тя помага на естествените защитни сили на организма да разпознаят и отблъснат зловредните клетки.

Билката подпомага и процеса на производство на интерферон в организма, от който в немалка степен зависи възможността за пълно излекуване и възстановяване след лечението.

Репей

Коренът от репей е сред натуралните средства, борещи се с онкологичните заболявания. Той има свойството да пречиства кръвта и тялото от натрупаните токсини, което е от голямо значение за болните от рак.

В Индия и Русия репеят е сред основните лечебни вещества, използвани при алтернативно лечение на онкологични заболявания. Смята се, че правилно проведена терапия с репей може да ограничи разсейките и да възпрепятстват метастазирането на раковите клетки.

Важно е да се знае, че при пациенти, чиято терапия изключва калий, не трябва да се предприема лечение с репей. Растението съдържа калий във високи дози.

Гроздови семки

Фитохимикалите, които се съдържат в изобилие в семената на гроздето, имат мощен противотуморен ефект. Смята се, че приемът им е достатъчен за превенция при онкологични заболявания, тъй като ограничават раковите клетки от разпространение или мигриране.

Редица изследвания са потвърдили, че гроздовите семки са изключително ефективни при колоректален рак. Те имат свойството да унищожават този вид ракови клетки и да инхибират създаването на нови кръвоносни съдове. Този ефект се дължи на проантоцианидините, които се задържат и натрупват в дебелото черво и се абсорбират в цялост в стомаха.

Особеност тук е, че колкото по-напреднало е заболяването и колкото по-големи са клетките на болестта, толкова по-мощен е редуциращият ефект на екстрактите. В същото време, здравите клетки не търпят никакви поражения.

Джинджифил
Джиджифилът е доказан лек!

Активната съставка в корените от джинджифил се смята за натурален лек при някои случаи на онкологични заболявания. Редица фармакологични изследвания са потвърдили, че приемът на растението потиска растежа и разпространението на туморите. Препоръчва се, например, при рак на яйчниците или рак на дебелото черво. В тези случаи – джинджифилът унищожава раковите клетки, намалява възпалението и повишава имунния отговор на организма.

Хидрастис

Хидрастис е растение, което идва у нас от Северна Америка. Индианските племена там още от дълбока древност са го използвали за лечение на разнородни инфекции. Към днешна дата то се радва на популярност заради антибактериалните си съставки и антибиотичния си ефект.

Доказано е чрез изследвания, че билката успешно понижава холестерола, като по този начин значително намалява риска от развитието на някои видове онкологични заболявания.

Като лек обаче хидрастис следва да се използва изключително внимателно, тъй като е силно токсично растение.

Алое вера

За ползите от приема и третирането с алое вера се знае много. По отношение на раковите заболявания растението се прилага като терапия най-вече при рак на пикочния мехур. Знае се, че билката води до загиването на раковите клетки.

Рецепти за лечение на ракови заболявания с алое вера изобилстват в глобалната мрежа. На интерес се радва и т.нар. оригинална рецепта на францисканския монах отец Романо Заго, която се цитира в различни източници. Тя гласи следното: 3-4 големи листа от растението алое вера (от сорта арборесценс) се нарязват на парчета. В идеалния случай растението, от което са добити, е на 5 години. Към тях се добавя 1/2 килограм суров пчелен мед без пестициди, както и 2-3 с.л. алкохол. Може да се избере между ракия, коняк, уиски. Продуктите се смилат в блендер и се съхраняват в съд от цветно стъкло. Преди всяка употреба, съдът се разклаща, за да не се отложат полезните вещества на дъното. За лечение на рак от така приготвения лек се приемат по 2 с.л. по 3 пъти на ден за период от 10 дни. Прави се почивка за същото време, след което терапия се повтаря.

Куркума

В Аюрведа подправката куркума се разглежда като лек за много болести. Тя помага при различни алергии, възпаления, форми на ревматизъм.

Куркуминът, съдържащ се в растението, прави нещо повече – той води до смъртта на раковите клетки, твърдят заключенията от редица изследвания. Веществото с характерен жълт цвят блокира развитието на болестта на определен етап. След това провокира нейното плавно оттегляне. Знае се, че най-мощен е антираковият ефект от куркумата при злокачествени тумори в стомаха, белите дробове, дебелото черво, млечните жлези и кожата.

Карамфил

Етеричното масло, приготвено от цветните пъпки карамфил, се смята за изключително мощен стимулант. То подобрява работата на имунната система, като блокира опитите за развитие на зловредните клетки.

Ефектът си продуктът дължи на съдържащите се в него антиоксидантни съединения. Именно те се определят като силен антираков агент. Допълва се и от обстоятелството, че карамфиловото масло е с най-висока концентрация на антиоксидантна активност сред източниците на подобни съединения.

Женско биле
Женско биле помага при лечение на рак!

Корените от женско биле (познато още като сладък корен или сладник) също се смятат за натурален лек срещу онкологични заболявания. Знае се, че те имат мощен антивъзпалителен ефект.

Когато раковите клетки поразяват организма, те правят опит да нарушат структурите на ДНК. Съединенията в растението обаче отблъскват зловредните нашественици, предпазвайки организма в цялост. Нещо повече – полифенолите в корена от женско биле насърчават естествената смърт на раковите клетки.

Растението може да се използва и като средство за превенция. Приемът му води до плавно и натурално отнемане на стрес химикалите в организма, които имат доказана роля по отношение на податливостта на организма към онкологични заболявания.

Червена детелина

Червената детелина също намира място сред естествените врагове на рака. Знае се, че основната съставка в растението – трифориум – има свойството да предпазва организма от атаките на болестотворните клетки. Особено ефективен е билков тоник от червена детелина при жени, предразположени или диагностицирани с рак на гърдата, както и при такива, които имат фамилна обремененост.

За лечение на ракови заболявания се използва червена детелина, приготвена по няколко начина. Традиционната рецепта предвижда 2 с.л. от билката да се залеят с 300 мл вряла вода в термос или на водна баня. Оставят се да изкиснат за час, след което се прецеждат. На следващия ден така приготвената инфузия се приема 30 минути преди храна. Приемат се 50 мл по 4 пъти на ден, като курсът на лечение трае 21 дни. Прави се почивка от 7 дни, след което се повтаря.

При онкологични заболявания на вътрешните органи се приготвя следния лек. 1/3 от буркан от 0.5 мл се пълни със сухи цветове от червена детелина. Допълва се етилов алкохол (или водка) и се оставя на топло и тъмно място за 14 дни. От така приготвената инфузия се приема по 1 с.л. 4 пъти на ден за 21 дни. Прави се почивка от 7 дни, след което курсът се повтаря.

При типично женските форми на онкологични заболявания – рак на матката, на гърдата – се приготвя следният лек. 1 с.л. с връх сухи корени от червена детелина се добавят към 250 мл вряща вода и се оставят да врат на водна баня за 1/2 час. След като се охлади до стайна температура, се прецежда и се допълва с преварена вода до достигане на обем от 250 мл отново. Приема се по 2 с.л. преди хранене по 4 пъти на ден.

Хидро Хелт

Хидро Хелт е уред за алкализиране на вода!

От край време се знае, че много от заболяванията си човечеството дължи на киселинната среда, превръщаща се в благоприятно място  за развитието на болести. С пълна сила това важи и за раковите клетки, за развитието на които спомага бедната на кислород среда.

Именно поради това в последните години популярност доби един нов уред – Хидро Хелт! Чрез употребата му всеки един от нас е в състояние да преработи бързо и ефикасно питейната вода в такава с по-високо pH. Освен това, пречиства водата от тежки метали и я прави със съдържание на полезни минерали.

При киселинност над 8.5 е доказано, че раковите клетки загиват. Но това не е единственият ефект. Когато киселинният баланс в организма е постигнат, вредният ефект от свободните радикали (едни от главните фактори за развитието на онкологични заболявания) е изцяло неутрализиран!

Сангвинария

Една от най-популярните антиракови билки може би е сангвинария. Растението, което в миналото е било популярно като средство за лечение на респираторни заболявания, има редица ползи и при лечението на онкологични заболявания.

Външното приложение на сангвинария се препоръчва при различни форми на меланоми и рак на кожата. Редица изследвания са доказали, че полезните вещества в растението спомагат за свиване и намаляване на самия тумор, което в комбинация с подходяща медикаментозна терапия може да доведе до пълно излекуване.

Сладък пелин

Сладък пелин, сладка папрат или артемисия ануа са наименования на едно и също растение, за което се знае, че е мощен антираков агент. Ползите му са изследвани при различни форми на онкологични заболявания, като на този етап е доказано, че има голям ефект при рак на гърдата.

Веществото артемизин, което учени извличат от билката сладък пелин, насърчава естествената смърт на раковите клетки, като в същото време има блокира разпространението на редица вируси. Приложението й е ефективно, както вече стана дума, при рак на гърдата, още при рак на дебелото черво, левкемия и някои други онкологични състояния. Използва се както като превантивно, така и като терапевтично средство.

Берберис
Сокът от берберис унищожава раковите клетки!

Берберис е растение, което се използва от векове в Аюрведа заради доказаните му антибиотични, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Често ефектът му се сравнява с този на други билки заради подобния им състав.

Ако берберис се използва като противотуморен лек, най-големи са ползите му при чернодробни злокачествено образувания. Редица проучвания са потвърдили, че алкалоидите в берберин имат способността да унищожат раковите клетки.

Чай

Чаят или camellia sinensis е растение от семейство Чаеви. То съдържа изобилие от лечебни и превантивни съединения, като някои изследвания в последните години показват, че тези съединения помагат и срещу онкологични заболявания. Броят им надвишава 700, като сред най-популярните са полизахариди, флаваноиди, витамини и аминокиселини.

Редовният прием на чай подобрява чревния баланс, тъй като благоприятства развитието на полезни бактерии и освобождава тялото от токсините и вредните микроорганизми. Високите стойности на витамин С в растението пък са особено полезни при терапии за лечение на рак, тъй като се знае, че този витамин премахва свободните радикали от организма.

Лук

Използван като подправка, лукът е и натурален лек с доказани ползи. Той има редица положителни свойства – противовъзпалителен ефект, още антибиотичен и антиканцерогенен. Разпознава се и заради антиоксидантната си активност.

По отношение на раковите заболявания, лукът се използва като лечебно и терапевтично средство при коректален рак, ракови заболявания на бъбреците, хранопровода, простата, яйчниците, гърдата. Прилага се и при рак на устната кухина. Доказано е, че полезните вещества в растението, най-вече полифенолите, имат свойството да предотвратяват редица заболявания, в това число и онкологични такива. Нещо повече, съединението кверцетин, което се съдържа в големи количества в познатия зеленчук, намалява клетките на туморите и забавя растежа и разпространението им.

Австрийският лечител Рудолф Бройс може би държи първенството по публикации за ползите от лука при лечение на ракови заболявания. Той препоръчва страдащите от злокачествения образувания да приемат лучена супа, приготвена от голяма глава кромид лук, който се наситнява и приготвя заедно с люспите. Първоначално се запържва до златисто в растителна мазнина, след което се вари в 1/2 литър вода. След като лукът се развари, към него се добавя постен зеленчуков бульон. Супата се прецежда и се консумира бистра. Според автора може да се приема в комбинация със суров пресен лук. Така приготвеният лек под формата на храна е богат източник на органични калциеви съединения. Използва се за лечението на редица болести, в това число и при тумори.

Глухарче

През последните години все по-голям става броят на научните публикации, в които се обясняват ползите на глухарчето при онкологични проблеми. Тезите са насочени към това, че билката стопира развитието на болестта и предотвратява появата на метастази.

Това не е толкова случайно. В Аюрведа и в източната медицина листата на растението се използват от хилядолетия срещу абцеси, отоци, тумори и кисти. Екстракти от корен на глухарче пък се прилагат с успех при рак на млечната жлеза.

Най-популярната рецепта за лечение на онкологични заболявания чрез приема на тази лековита билка предвижда ежедневния прием на следната отвара. 2 ч.л. сухи корени от глухарче се наситняват и се варят 10 минути в 300 мл вода. След като изстине, чаят се изпива, като на ден трябва да се приемат 2 до 3 дози.

Напръстник
Напрътник също помага при ракови заболявания!

Според някои изследвания растението напръстник намира място сред най-мощните антиракови агенти. Двете основни негови разновидности – digitalis purpureal и digitalis lanata ehrh – се разглеждат заради тяхната цитотоксичност. Именно тази цитотоксичност стои в основата на антираковото действие на напръстника. Асоциира се с химиотерапията и ефектите от нея. Токсинът, който се съдържа в листата на растението, забавя разпространението на раковите клетки при рак на гърдата и рак на простатата.

Предупреждение, което не бива да се пренебрегва, определя напръстника като силно токсично растение, което следва да се приема само при лекарско предписание и под наблюдение!

Гравиола

Гравиола, макар не толкова познато у нас, вечнозеленото дърво придобива световна популярност заради антираковите си свойства. Смята се, че съединенията в него са естествен лек при онкологични заболявания.

През 2012 г. са направени изследвания, доказали че киселият сок от плодовете на гравиола могат да унищожат клетките на рака. Това важи с пълна сила при рак на панкреаса. Полезните вещества блокират пътищата за развитие на зловредните клетки и предизвиква тяхното загиване.

Млечен трън

Полезните вещества в млечния трън представляват широка комбинация от флавонолигнани (силидианин, силицистин, силибинин). Именно силибинин е активното вещество с доказани свойства при ракови заболявания, в това число рак на дебелото черво, на белия дроб и на гърдата. При рак на кожата и срещу стареене в резултат на излагане на вредното въздействие на слънчевите лъчи силибининът в млечния трън отново е особено ефективен. Той селективно елиминира увредените клетки, без да нанася поражения на здравите.

Имел
Белият имел е лек с много ползи!

Екстракти от имел са сред съставките на множество алтернативни продукти за лечение на онкологични заболявания. Растението се използва както като терапевтичен, така и като превантивен продукт.

Знае се, че приемът на имел под различни форми значително подобрява състоянието на болни в различни стадии на болестта. При преобладаващата част от пациентите значително повишава преживяемостта.

Която и билка или добавка да изберете, ако вие или ваш близък страда от онкологично заболяване, важно е към избора да се подходи разумно. Да се анализират всички плюсове и минуси от конкретната терапия за цялостното здравословно състояние.

Източник:

https://www.canceractive.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *