Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЦЕРНЕВИТ / CERNEVIT

Съдържа 12 витамина – ретинол (витамин А), пиридоксин (витамин В6), аскорбинова киселина (витамин С), тиамин (витамин В1), биотин (витамин В8), холекалциферол (витамин D), рибофлавин (витамин В2), фолиева киселина (витамин В9), алфа-токоферол (витамин Е), пантотенова киселина (витамин В5), цианокобаламин (витамин В12), никотинамид (витамин РР). Както и помощните съставки глицин, гликохолова киселина, соев лецитин, натриев хлорид, хлороводородна киселина

Предназначение

церневитЦЕРНЕВИТ представлява прахообразен продукт, от който се приготвя разтвор за инжекции или венозно вливане. Използва се при случаи на венозно хранене, за попълване на етапно проявени авитаминози.

Как се приема

Внасянето на ЦЕРНЕВИТ в организма става в болнична среда, от медицински специалист. Използва се венозен път, обичайната дневна доза е съдържанието на един стандартен флакон.

Неволното предозиране се проявява основно чрез симптомите за наднормен прием на витамин А: гадене и повръщане, раздразнителност, пресъхване на кожата, оток на зрителния нерв и конвулсии, а при продължителна употреба – повишено вътречерепно налягане и отоци на долните крайници. Възможна е и проявата на невротоксични ефекти при прекомерно насищане с витамин В6 – като неволеви движения и периферна невропатия.

Възможни нежелани ефекти

Освен споменатите ефекти е възможно вливането на ЦЕРНЕВИТ да провокира алергични реакции, изразени в тежки обриви, уртикарии, оток на гърлото и лицето, затруднено дишане и преглъщане. Тези симптоми изискват незабавна медицинска намеса.

Възможни са също отклонения във функционирането на черния дроб.

Кога НЕ ТРЯБВА да се употребява

ЦЕРНЕВИТ не се употребява при алергия към една или повече съставки на продукта.

Този лекарствен продукт не е подходящ за лечение на деца под 11 години.

Не се прилага, ако в организма има свръхналичност на някой от включените витамини, както и при хиперкалциемия.

Не се препоръчва при кърмене. Допуска се терапия с ЦЕРНЕВИТ по време на бременност само в случаи на крайна необходимост и под медицински контрол.

Рискови групи пациенти, при които внасянето на продукта е допустимо в изключителни случаи, са тези с чернодробни и бъбречни заболявания, Паркинсон и епилепсия.

Взаимодействие с други медикаменти

Задължително се избягва приемът на продукти, съдържащи витамин А и ретиноиди, докато продължава терапията с ЦЕРНЕВИТ. Предупреждението е за избягване на риска от хипервитаминоза с витамин А.

_________

Усреднена цена в аптеките – 20 лв за един флакон от медикамента

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *