Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Ангелов разкри как французите са решили проблема с ранните полови контакти

Пубертет и полово съзряване. Полови контакти при подрастващите в България. Рискове за подрастващите при ранно започване на полов живот. Начини за справяне с проблема. Най-опасните полово предавани болести на 21 век. Хормонална контрацепция. Ваксини против HPV.

В поредицата „Духът на здравето“ д-р Щонова покани д-р Николай Николов и Аделина Недкова, за да коментират тревожните факти, свързани с ранните полови контакти при децата в България.

 полово съзряване
Д-р Щонова и нейните гости обсъждат прекалено ранното полово съзряване и ранния секс при подрастващите

Не е тревожно само фактът, че 12-годишни роми раждат, а още повече е тревожно, че 30% от децата от 11 до 13-годишна възраст вече са имали полови контакти. В момента се правят опити цялото общество да се активизира и да се бори срещу това явление, тъй като съзнанието на децата на 13 години трябва да бъде ангажирано с образованието, със спорт и с други полезни занимания, които ще им помогнат, когато пораснат, за да се реализират максимално добре в живота.

Вече 40 години във Франция има учебен предмет по полово възпитание, който се преподава в 8-и и в 9-ти клас. Благодарение на тези часове броят на ранните полови контакти и на абортите драстично е намалял. В България няма часове за ранно сексуално възпитание, ето и защо страната ни отново е на върха на лошите класации.

Аделина Недкова е художник, като талантливата дама е от онова поколение, което не е било ограмотявано вкъщи за сексуалните въпроси, а познанията идват от приятелите и от улицата.

HPV
Д-р Ангелов бил изправен пред дилемата дали да сложи васкина против HPV на своята дъщеря, но накрая поставил

Д-р Ангелов обяснява, че в западната култура сексът се преекспонира, понеже той продава. След появата на СПИН масово по телевизията и другите средства за обществена комуникация започва активно да се говори и за секса. Днес д-р Ангелов е посещаван от пациентки на 18 години, които имат толкова богат сексуален стаж, че вече са уморени от живота.

Провокация за ранния секс при подрастващите се дължи на безгрижния живот, който родителите дават на своите деца и любопитството. Но ранният секс довежда до негативни последици за децата – венерически болести и нежелана бременност. За съжаление 58% от българските деца са продукт на нежелана бременност. Това звучи ужасно, защото България е на първо място по нежелана бременност в Европа.

Хормонална контрацепция – хапчета против забременяване – много млади българки днес отказват този начин за предпазване от нежелана бременност, защото те знаят от своите майки, че хапчетата антибебе вредят на организма, защото имат нежелани странични ефекти. Но д-р Ангелов обяснява, че хормоналната контрацепция днес няма нищо общо  с тази преди 5, 10 или 20 години.

HPV
Д-р Щонова, д-р Ангелов и Аделина Недкова в студиото на БТВ

HPV е секс инфекция №1 в момента в света. На второ място е херпес симплекс, следват вируса на хепатит и вирусът на СПИН. Ваксината, която се използва за предпазване от HPV вируса е добра.

Д-р Ангелов има дъщеря, която е на възраст за поставяне на тази ваксина. Когато дошъл моментът за нея, д-р Ангелов като родител започнал да се колебае дали да я сложи на своята дъщеря или не. Започнал да проучва медицинските показатели, да чете усилено за плюсовете и минусите. В крайна сметка се убедил, че ваксината е полезна.

В нея производителят не е вложил част от заразата на HPV (човешки папиломен вирус), а само безвредни части от него. Така организмът разпознава антигена на HPV, но липсата на негов ДНК не крие опасност за момичетата. Ваксината е ефективна и д-р Ангелов цитира проучване в Дания.

Ще ви бъде интересно да чуете лично разговора в студиото на БТВ с коментарите на д-р Ангелов и на Аделина Недкова.

Източник: btv.bg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *