Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вода и чесън – идеално средство за болни нокти и акне (седем ефективни приложения на чесъна като лекарство)

Никой не е в състояние да замести чесъна в кухнята. Както и нищо не може да го замени като средство за лечение на много болести

За приложението на чесъна в народната медицина е изписано толкова много… Оказа се, че малките скилидки чесън крият неподозирани ползи в себе си.

 

Нови методи за използване на чесъна

1. Лечение на акне

чесъна

Счукан чесън се добавя към маските или готовите лосиони за третиране на акне. Същата работа върши и сок от чесън. А за мигновени резултати просто разрежете скилидка чесън и натъркайте пъпката с нея.

2. Лечение на гъбички на ноктите на краката и ръцете

чесъна

Чесънът е мощно противогъбично средство – запомнете това! За да се справите с гъбичките в литър топла вода сложете 10 пресовани скилидки чесън и натопете краката. За ръцете може да ползвате смес от зехтин и чесън. Лечебната паста се прави като се смесят двете съставки в съотношение 1:1.

3. Лечение на зъбобол

Има популярна рецепта за лечение на зъбобол с чесън. При прилагането ѝ има опасност да се изгори лигавицата около венците. Затова, за да се възползвате от лечебните свойства на чесъна при лечение на зъбобол, ползвайте отново вода и сок от чесън. Съотношението е 1:1 едно и се ползва памуче, напоено с този разтвор. Така ще въздействате пряко върху болката и ще предпазите венците.

4. Лечение на инфекции на ушите

използване на чесъна при инфекции на ушите

Тъй като маслото от чесън е естествен антибиотик, няколко капки от него ще се справят с болката в ушите. За по-лесно може да добавите 1-2-3 капки сок от чесън към капките за уши, които ползвате.

5. Премахване на трески

Наложете ситно нарязан чесън върху мястото, на което има забодена тресчица и направете превръзка. Оставете за час-два. Много по-лесно ще изкарате треската след това, ако не е излязла сама.

6. Против насекоми

Тинктурата от чесън се бори не само микробите и бактериите, но и отблъсква много насекоми. Приготвя се лесно, като една средна глава чесън се смачква и се залива с 50 мл. чист спирт. Престоява на тъмно и хладно място 3-4 дни, прецежда се и се ползва. Може да се маже ухапаното, или да се напръскат растенията на терасата, така че да аромата на чесън да прогони досадните насекоми.

7. Лечение на настинка

чесъна при настинка

Всеки го знае – чесънът се бори с вирусите, и като цяло укрепва имунната система. Има много народни средства за защита, базирани на чесъна, но едно от най-ефективните е мляко от чесън.

За да го направите, трябва да се затопли 1/2 литър прясно мляко, да се мине чесъна през преса, и след това да се смеси топлото мляко с 10 капки сок от чесън. Това лекарство се изпива наведнъж вечер, преди сън.

За полезните свойства на чесъна може да се говори с часове. Но, все пак, не забравяйте всеки ден да изяждате по една скилидка чесън!

Желаем здраве на вас и вашите близки!

Източник: www.medicinform.net

чесън
Хранителната добавка Чесън се характеризира с антиоксидантно действие

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Вода и чесън – идеално средство за болни нокти и акне (седем ефективни приложения на чесъна като лекарство)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *