Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

СПЕРСАЛЕРГ / SPERSALLERG

Съдържа антазолинов хидрохлорид, тетризолинов хидрохлорид, бензалкониев хлорид, натриев хлорид, хлороводородна киселина, хипромелоза, вода

Предназначение

сперсалергКапките за очи СПЕРСАЛЕРГ са комбинация от два активни компонента – антихистамина антазолин (антазолинов хидрохлорид), и деконгестанта тетризолин (тетризолинов хидрохлорид). Прилагат се при алергичен конюнктивит, като овладяват неприятните симптоми – зачервяване, сърбеж, дискомфорт от възпалението. Обикновено при правилна терапия продуктът дава резултат след петдневно лечение. Ако това не се случи, лекуващият лекар може да препоръча друго лечение.

Как се приема

Антихистаминовите очни капки се прилагат според указанията на лекуващия офталмолог. Стандартната дозировка е една капка в око два-три пъти дневно. Острите състояния допускат апликациите да се изпълняват през три часа. Деца под 12 години и възрастни прилагат медикамента по редуцирана схема, по една капка в око 1-2 пъти дневно.

Ако пациентът носи контактни лещи, преди апликацията те трябва да се махнат и да се поставят отново най-малко пет минути след поставянето на медикамента. Специалистите препоръчват да се избягва носенето на контактни лещи при раздразнено и възпалено око.

Ако случайно погълнете от капките, може да се проявят симптоми на антихистаминово въздействие като спад на кръвното налягане, сънливост, сърцебиене. Такова състояние изисква неотложна медицинска намеса, особено ако пациентът е дете. Правилното действие е да се предизвика повръщане като първа мярка.

Възможни нежелани ефекти

Споделени са редки случаи на алергични реакции, според експерти свързани с компонента антазолин.

Съобщавано е за парене непосредствено след поставянето на капките; симптомът е преходен. Има и редки проявления от рода на сънливост, главоболие, леко сърцебиене. Ако тези симптоми се проявяват редовно и бележат прогресия, прекратете употребата на лекарството и се консултирайте с лекар.

Кога НЕ ТРЯБВА да се употребява

СПЕРСАЛЕРГ не се употребява при алергия към някоя от съставките на капките.

Тези капки се избягват при кърмене. По време на бременност прилагането може да стане само по лекарска препоръка.

Продуктът е противопоказан при деца под двегодишна възраст.

Взаимодействие с други медикаменти

Всяко съвместяване с други лекарства изисква анализ от специалист,за избягване на взаимодействия с негативни последици. Ако се налага прием на още един офталмологичен продукт, между апликациите с разрешените лекарства трябва да се осигури интервал от поне пет минути.

________

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за флакон от 10 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *