ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Това са най-ефикасните домашни маски за суха, склонна към напукване кожа

Сухата кожа има нужда от овлажняване и колкото по-естествено е то, толкова по-добро ще става състоянието на кожата.

Тази класическа рецепта за суха кожа включва само две съставки: авокадо и мед, които са особено хидратиращи. Тази маска работи добре на зряла, набръчкана и суха кожа. Най-добре е да използвате узрели, пресни плодове от авокадо. Уверете се, че плодът ще е достатъчно мек, за да може да го направите на пюре.

Освен за суха кожа, авокадото е много подходящо и за суха коса.

Най-добре е да използвате тази маска след като сте премахнали мъртвите клетки със скраб от кафява захар. Рецептата за него ще намерите малко по-надолу.

Необходими продукти:

1/2 много узряло, меко авокадо
1/4 чаша мед

Начин на приготвяне:

Размачкайте авокадото в купа, след което може да добавите меда. Нанесете върху кожата, след което оставете за 10-ина мин. Изплакнете лицето със студена мокра кърпа.

Скраб за лице от кафява захар

Кафявата захар е чудесен естествен ексфолиант, който работи за всички типове кожа. Използвайте истинска кафява захар, а не оцветена. Истинската кафява захар е леко влажна и се продава в дебели, плътни найлонови опаковки.

Необходими продукти:

1 супена лъжица кафява захар
1 чаена лъжичка зехтин или кокосово масло

Приготвяне на домашната маска:

Поставете кафявата захар в дланта си. Добавете зехтин или кокосово масло. Разбъркайте се в дланта с пръст, до получаването на паста. Масажирайте кожата с кръгови движения. Изплакнете с топла вода. Покрийте лицето с топла кърпа.

Маска с куркума за блясък и сила

Куркумата е ярко жълта подправка и се използва в много индийски ястия, но това, което не знаете, е, че комбинирана с масло или кисело мляко, куркумата прави чудеса за сухата кожа. Добре е да знаете, че тази маска е подходяща за лятото, когато тенът на лицето е по-тъмен.

домашни маски
Домашни маски за суха кожа

Необходими продукти:

2 суп.л. брашно
1/4 ч.л.куркума на прах
За мазна кожа: 1/4 чаша кисело мляко и няколко капки лимонов сок
За суха кожа: 2 суп.л.зехтин, бадемово масло или кокосово масло, а може и повече
няколко капки мед

Приготвяне на маската:

Смесете брашното и куркумата заедно.

Ако сте с мазна кожа: Сложете лимоновия сок и разбъркайте. Тази смес бавно се прибавя в киселото мляко докато се образува кремообразна паста.

Ако сте със суха кожа: Добавете маслото бавно и разбъркайте до получаване на пастообразна смес. Добавете още за повече мекота.

Нанесете маската върху лицето и шията.

Оставете маската да подейства към 20 мин.

С помощта на топла, влажна кърпа изплакнете маската. Имайте предвид, че е възможно куркумата да оцвети кърпата. Не дръжте маската на лицето си повече от указаното време.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *