Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на газове в стомаха (метеоризъм)

250 мл кипяща вода се слагат 2 чаени лъжички от изсушената билка босилек. Босилекът се събира по време на цъфтежа и се използва цялото растение. Освен при газове чаят помага при болки в стомаха и липса на апетит.

Рецептата е лесна за изпълнение и е много ефикасна. За целта са необходими 50 г семена от копър, 30 г риган, лайка и кимион. Смесват се добре. След това се взема супена лъжица от сместа и се запарва в 200 мл вряла вода. Пие се половин чаша 2 пъти дневно. Още на 3 тия ден газовете ще изчезнат.

Смесват се по 30 г дилянка, цвят от слез и анасон. Тази смес се вари в 3 литра вода около 20 минути. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти на ден.

Смесват се по 20 г семена от анасон, резене и ким, цветчета от лайка, и стръкове от мащерка, 3 супени лъжици от сместа се заливат с 250 г вряща вода. След това кисне 3 часа. Пие се по 1 чаша 3 пъти на ден преди ядене.

За газове в червата. Смесват се 1 част цвят от невен, 2 части листа от широколистен живовляк и 4 части цветчета от лайка. 200 г вряща вода се слагат 5 г от сместа. Кисне 20 минути и се прецежда. Пие се 100 г запарка 2 пъти дневно преди ядене. Както като лечебно така и профилактично.

2 пъти дневно се сдъвкват 7 или осем плодчета от кориандър и се преглъща с малко вода. Може да се приготви и запарка от 1 чаена лъжица плодчета в 250 г вряща вода. Отварата се изпива за 1 ден.

В 500 г вода се слагат 2 супени лъжици ситно нарязани стръкове от мащерка. След като изстине се пие 4 пъти дневно по 1 кафена чаша.

Прави се смес от равни части от лютива мента, плодчета от ким, валерянови корени и резене. В чаша с вряща вода се слага 1 супена лъжица от сместа. Кисне 20 минути. Пие се по 1 чаша охладена сутрин и вечер.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *