ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Облекчаване болката и напрежението в гърба: лесна техника на терапевта Алиса Суммей

За облекчаване на болката в гърба е нужно да се използват комбинирани средства. Това означава да се съчетае лекарствена и мануална терапия

болката в гърба
Алиса Суммей

За да направите добър и полезен масаж на тялото не е задължително непременно да бъдете професионален масажист. Нужно е да се овладее основната техника, която ще даде възможност за извършване на процедурата, без да се вреди на здравето на пациента. Този масаж ще отнеме не повече от 30-40 минути.

 

По време на процедурата повече внимание трябва да се обърне към проблемните области, отделяйки по-дълъг период за тях.

Днес избрахме да ви запознаем с ползите от масажа, както и в лесната практика на тази техника. Обясненията, които ще прочетете по-долу са на Алиса Суммей – холистичен лечител и масажист.

Кратко въведение в масажната техника

За изпълнение на масажа трябва да си подготвите подходящо масажно масло, нормална температура на помещението и топли хавлиени кърпи. Кърпите се слагат след завършване на всяка зона.

1. Стъпала и прасци

Масажът на стъпалата започва от палеца. Едновременно се изпълнява натиск в най-масивната част на пръста, а след това започва да се върти леко. Поотделно се издърпва и се масажира всеки пръст на крака. С четирите пръста на ръката се правят леки, плавни движения по цялата дължина на стъпалото. По същия начин се масажира и горната част. Така се подготвяте да преминете плавно върху прасеца.

При болки и умора на гърба се разтрива само задната част на прасеца, като се правят леки, надлъжни „черти“ отново с четирите пръста на ръката. Бедрата не участват в масажа.

Стъпалата, глезените и колената поемат цялата тежест на тялото. Затова е нужно да се започне от тях, ако искаме да облекчим болката в гърба.

2. Пояс

Мислено прокарайте линии в областта на пояса и разтривайте само в тази област.

Масажът се извършва с леки, кръгообразни непрекъснати движения в посока на часовниковата стрелка

Представете си, че все едно трябва да нарисувате онази завъртяна жица, която преди 30-40 години свързваше телефонната слушалка с апарата.

3. Лопатки

На снимката виждате отлично областта, която трябва да се масажира.

Започнете процедурата като леко разтривате кожата, докато не порозовее. Не натискайте. Масажирайте меките тъкани, избягвайте ставите. Особено внимание се обръща на кухините между ключицата и лопатката.

4. Врат и рамене

Този трик ще ви помогне за облекчаване на напрежението в раменните стави. Помолете партньора си да свие и разпусне юмруци няколко пъти, преди да легне за масаж.

Започнете масажа от основата на шията.

С галещи движения загрейте леко областта в задната част на врата. Стиснете вашата длан в юмрук и направете няколко движения на триене върху постеролатералната повърхност на шията.

5. Глава

За да се премахне напрежението в гърба масажът на главата се извършва само в долната част – от слепоочието надолу. С показалеца и средния пръст се правят галещи движения само надолу, към брадичката. След това с палеца и показалеца се масажира самата брадичка.

На лицето не се отделя толкова време за масаж, колкото на следните точки:

– Стомашна точка
– Долна точка на гърба
– Точки на седалището
– Точки на коляното
– Точки на крака (спане и седене)
– Точка на ръката

Разгледайте снимките в галерията, които ще ви дадат представа коя точка къде се намира.

Стомашна точка
Точки на гърба
Точки на седалището
Точки на коленете
точки на стъпалото
Точка на ръката

Точковият масаж се прави след релаксиращият, за да е подготвено тялото.

Източник: www.spine-health.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *