Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ВИЦЕТИН / VICETIN

Съдържа винпоцетин, лактоза монохидрат, пшенично нишесте, колоиден безводен силициев диоксид, магнезиев стеарат, талк, желатин

Предназначение

вицетинВИЦЕТИН оптимизира мозъчното кръвообращение, поддържа устойчивостта на мозъчните клетки при дефицит на кислород, стимулира мозъчните функции. Медикаментът съдейства за преодоляването на неприятни състояния като световъртеж, балансира паметта, подобрява зрението и слуха.

С помощта на този медикамент се въздейства за преодоляване на нарушено кръвообращение в мозъка след инсулт, за неутрализиране на мозъчни нарушения вследствие на склеротични процеси, след травми и поражения от хипертонични пристъпи. ВИЦЕТИН успешно се вписва в комплексната терапия при различни дегенеративни процеси, засягащи зрението и слуха. Подобрява кондицията при съдово-вегетативни отклонения на климактериума.

Как се приема

Приемът на ВИЦЕТИН се препоръчва от лекар, който преценява каква доза от медикамента да се приема и с каква продължителност. Този медикамент може да се приема продължително, включително години наред.

Стандартният прием е 5-10 мг три пъти дневно. Таблетките се вземат след хранене, с вода. При остри състояния дозата може да е по-висока, но не и над 30 мг дневно. Обичайната поддържаща доза е 10-15 мг дневно.

При пропуснат прием не компенсирайте с двойна доза, когато продължите терапията. Неволното предозиране не води до тежки последици, но е добре да се направи консултация с лекуващия.

Терапията не бива да се прекъсва без лекарска препоръка за това.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ВИЦЕТИН може да причини стомашен дискомфорт и раздразнения, диария или запек, гадене и повръщане, стоматит. В редки случаи приемът се отразява на сърдечната дейност, като провокира аритмия, сърдечен удар или инсулт. Възможни са също отклонения в артериалното налягане – повишаване или понижаване, тромбофлебит и др.

Има информация и за редки алергични реакции, промени в кръвната картина, нарастване стойностите на холестерола и кръвната захар, депресия, манийни състояния, влошено качество на съня, главоболие и замаяност, частични парези и гърчове. Съобщавано е още и за световъртеж, слухови и зрителни отклонения, обриви, сърбеж, изпотяване и понижаване на телесната температура.

Кога НЕ ТРЯБВА да се употребява

ВИЦЕТИН не трябва да се употребява при алергични реакции към активния компонент или към алкалоиди от лечебното растение Vinca minor.

Медикаментът е противопоказан при бременност и кърмене.

Не се прилага за лечение на деца и подрастващи.

Рискови са пациентите със заболявания на сърдечно-съдовата система; преди решението за приложение следва да се прецени степента на възможния риск.

Взаимодействие с други медикаменти

Лечението с ВИЦЕТИН следва да бъде съобразено с възможните ефекти от паралелен прием с други медикаменти, ако това е необходимо на пациента. Лекуващият преценява конкретно каква терапия да се приложи, ако пациентът трябва да приема продукти с алфа-метилдопа за понижаване на кръвното налягане, медикаменти за въздействие върху централната нервна система, антикоагуланти, антиаритмици и др

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за опаковка от 30 таблетки по 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *