Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

БЕТАХИСТИН / BETAHISTINE

Съдържа бетахистинов дихидрохлорид, микрокристална целулоза, манитол, повидон, кросповидон, лимонена киселина, колоиден силициев диоксид, талк, стеаринова киселина

Предназначение

бетахистинБЕТАХИСТИН (Бетахистин Ауробиндо) е лекарство, прилагано при свързани с Мениерова болест симптоми: виене на свят, тинитус – шум в ушите, затруднено чуване – до загуба на слуха. Медикаментът се определя като аналог на хистамина. Действието му подобрява кръвоснабдяването в зоната на средното ухо, което води до намаляване на вътрешното налягане и подобряване на кондицията.

Как се приема

Този продукт се взема по лекарско предписание в дози и с продължителност, зависещи от проявата на болестните симптоми и общото състояние на пациента. Представлява таблетки за перорален прием във варианти 8, 16 и 24 мг.

Таблетките се приемат цели – с вода, по време на хранене или непосредствено след това. Дневната доза варира от 24 до 48 мг; тя се разпределя равномерно за три приема. Не вземайте двойна доза, ако сте пропуснали предишния редовен прием! При неволно предозиране може да се проявят симптоми като гадене, болки в стомаха, сънливост. Точната реакция в случая е да се направи медицинска консултация, дори когато симптомите са проявени слабо.

Приемът на таблетките обикновено е продължителен. Лекуващият може да препоръча поддържаща терапия за известно време след като болестните симптоми са били неутрализирани. Приемът на лекарството трябва да е в едни и същи часове на деня, за да се поддържа устойчива концентрация на активното вещество.

БЕТАХИСТИН не допуска самоволни корекции на дозата или спиране на приема без лекарска препоръка.

Възможни нежелани ефекти

БЕТАХИСТИН може да причини алергични реакции от типа на сърбеж, кожно възпаление, уртикарии, както и общи симптоми – оток на лицето, устните и гърлото, затруднено преглъщане и говор, проблеми с дишането, рязко понижаване на кръвното налягане и загуба на съзнание. Прояви от този род изискват незабавна медицинска намеса.

Често се съобщава за гадене и повръщане, болки в стомаха и коремни спазми, главоболие. Приемът на медикамента може да бъде последван от лошо храносмилане.

Кога НЕ ТРЯБВА да се употребява

БЕТАХИСТИН не се прилага при алергия към някоя от съставките на медикамента.

Продуктът е противопоказан при тумор на надбъбречната жлеза.

Не използвайте медикамента при бременност и кърмене.

Лекарството не се използва при терапии за деца и подрастващи под 18 години.

Рискови групи пациенти, за които е необходима конкретна оценка на риска, са хората с астма, язва на стомаха или дванадесетопръстника, ниско кръвно налягане, прояви на кожна алергия или алергична хрема.

Ако приемът на БЕТАХИСТИН причинява главоболие или усилване на световъртежа, избягвайте шофиране и работа с тежки машини.

Взаимодействие с други медикаменти

БЕТАХИСТИН влиза в лекарствени взаимодействия с антихистаминови продукти и МАО-инхибитори, използвани при лечението на Паркинсонова болест и депресии. Паралелният прием променя терапевтичния ефект на двата продукта, затова комбинирането им следва да се избягва.

_

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за опаковка от 60 таблетки по 16 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *