Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

9 истини за това какво се случва с рибата, преди да стигне до фризерите в магазина

Тази статия със сигурност ще бъде полезна за всеки, който често предпочита рибата на своята трапеза

 рибата
9 истини за това какво се случва с рибата, преди да стигне до фризерите в магазина

Когато разберете какво наистина се крие зад отглеждането, или по-скоро –
производството на риба, навярно ще предпочетете сами да си уловите онова, което имате намерение да изядете.

Оказва се, че рибовъдните стопанства абсолютно са не безобидни, и не използват хуманни методи при отглеждане на рибата. Нещо повече – отгледаните там риби със сигурност не разполагат с всички полезни свойства, заради които си струва да ги купим.

9 истини за това какво се случва с рибата, преди да стигне до фризерите в магазина

1. Рибите от развъдниците са със съмнителна хранителна стойност

В тези риби почти няма никакви витамини и минерали, заради които се препоръчва да се яде риба. Например, омега-3 мастни киселини се срещат само в дивите морски риби.

2. Хранят рибите с риби

Някои разновидности на рибите, които се отглеждат изкуствено, са хищници. За да може да се хранят, се избиват други риби. Това се отразява неблагоприятно на популацията.

3. Ядем нещастни риби

Рибите в развъдниците изживяват стрес всеки ден в своя доживотен затвор. Смъртта на тези риби често е дълга и мъчителна. Умират или гладни, или отровени от антибиотиците и другите изкуствени смески, с които ги хранят. За масовото зашеметяване няма да кажем нищо…

4. Отглежданата риба е замърсена

Неестествените условия, в които тези риби биват отглеждани, водят до появата и разпространението на различни заболявания и паразитни инфекции.

5. Рибовъдните стопанства използват огромно количество токсини

За борба с болестите и паразитите рибните стопанства използват различни химикали и антибиотици, които често се прилагат безконтролно.

6. Мръсно!

Преди да добие търговски вид в магазина, рибата прекарва една голяма част от своя кратък живот в замърсени с изпражнения води.

7. Лошо качество

Заради неособено нормалните условия, в които е отглеждана, се оказва, че купуваме цяла риба, а у дома, след като я размразим, рибата буквално се скапва, или значително намалява своя обем.

8. Парадоксът на Джевънс

Парадокс на Джевънс се нарича феноменът, когато технологичният напредък, увеличаващ ефективността на използване на ресурсите, в същото време увеличава степента на тяхната консумация.

Най-общо казано – колкото по-модерни са условията, в които се отглежда рибата, и колкото по-ефективно се използват ресурсите, вместо да удължават живота и качеството на рибата, те намаляват жизнения ѝ цикъл.

9. Никаква полза

Установено е, че отглеждането на риба нанася вреда на околната среда много повече, отколкото са икономическите ползи от тази дейност.

Редно е да се замислим, преди да купим риба от магазина. Дали си струва да си дадем парите, за нещо което няма да ни е от полза? Доколко оправдан е риска за здравето от консумацията на продукт, който нито е вкусен, нито е здравословен…

Източник: neboleem.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *