Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

БЕРБЕРИС ХОМАКОРД / BERBERIS HOMACCORD

Съдържа хомеопетични компоненти от берберис вулгарис (кисел трън), вератрум албум (бяла чемерика), цитрулус колоцинтис, алкохол, вода

Предназначение

берберис хомакордБЕРБЕРИС ХОМАКОРД е хомеопатично лекарствено средство под формата на капки, използвано при раздразнения и възпалителни процеси в уринарния тракт. Приема се по лекарска препоръка.

Как се приема

Приемът на лекарството като дозировка и продължителност се изпълнява в зависимост от състоянието и възрастта на пациента. Общото правило е капките да се вземат половин час преди хранене. За пациенти деца те трябва да се разтворят в неголямо количество вода.

Обичайната схема на прием при възрастни и деца над 12 години е три пъти по 10 капки на ден. Ако състоянието е остро, броят на приемите се увеличава: дозата от 10 капки се приема през интервали от 30 до 60 минути, но не повече от 12 пъти за 24 часа. При отслабване на острата симптоматика се възстановява редовната схема 3х10.

Терапията на деца се извършва по следния начин:

  • Под едногодишна възраст: 3х3 капки дневно; при остри състояния – три капки на всеки 30 до 60 минути, но не повече от 12 приема на денонощие, до нормализация;
  • От 2 до 5 години: 3х5 капки, а при остри състояния 5 капки на 30-60 минути, до 12 приема за 24 часа;
  • От 6 до 11 години: 3х7 капки, при остри състояния 7 капки на всеки 30-60 минути, не повече от 12 пъти за денонощие. Във всички случаи след нормализиране на състоянието се преминава към редовната схема.

Превишаването на дозите не би трябвало да има последици, но не е желателно. Така също не се препоръчва удвояване на дозата, ако случайно е пропуснат редовен прием.

Възможни нежелани ефекти

Не се очакват странични ефекти с изключение на редки алергични реакции – при свръхчувствителност към някой от растителните компоненти.

Кога НЕ БИВА да се употребява

БЕРБЕРИС ХОМАКОРД не бива да се употребява при свръхчувствителност към един или повече компоненти.

Продуктът не е подходящ за алкохолици.

Рискови пациенти, за които е необходима консултация и предварителна преценка за възможни рискове, са бременни и кърмачки, пациенти с чернодробни заболявания.

Лечението на деца трябва да е под медицински контрол.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на БЕРБЕРИС ХОМАКОРД, които са с негативни последици за пациента.

Продуктът няма несъвместимости с храни и напитки.

Усреднена цена в аптеките – 13 лв за опаковка от 30 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *