ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

БИОПРАЗОЛ / BIOPRAZOL

Съдържа омепразол, микрогранули от захар и нишесте, манитол, натриево-нишестен гликолат, хидроксипропил метилцелулоза фталат, натриев лаурилсулфат, хидроксипропил метилцелулоза, талк, еудражит

Предназначение

биопразолБИОПРАЗОЛ е средство за инхибиране активността на т.н. протонна помпа – така се намалява продукцията на солна киселина в стомашния сок и се улеснява терапията при гастрит и язва. Медикаментът е класифициран като противоязвен агент. Помага при гастроезофагеална рефлуксна болест, язва, неязвена диспепсия, възпаления и ерозии в стомашно-чревния тракт при продължително лечение с нестероидни противовъзпалителни средства. БИОПРАЗОЛ участва в терапията на болестни състояния, свързвани с хеликобактер пилори.

Как се приема

Приемът на този лекарствен продукт трябва да бъде препоръчан от специалист след диагностициране на проблеми, за които е предназначен. Дозата и продължителността на лечението зависят от диагнозата и състоянието на пациента. Капсулите при еднократен прием се вземат сутрин на гладно, цели, с вода.

При гастроезофагеален рефлукс пациентът трябва да приема по една капсула дневно от продукта за четири седмици. При необходимост терапията се удължава с още 4 до 8 седмици.

Една капсула от 20 мг дневно е и дозата при дуоденална и бенигнена стомашна язва. Лечението е от 4 до 8 седмици, като при необходимост дневната доза може да се удвои.

При неязвена диспепсия 20 мг БИОПРАЗОЛ дневно се вземат за две до четири седмици.

Язва или чревни ерозии след продължителен прием на нестероидни противовъзпалителни средства се повлияват благоприятно от лечение с по една капсула БИОПРАЗОЛ дневно за 2-4 седмици; ако се налага, приемът може да продължи още 4 седмици.

При установяване на хеликобактер пилори БИОПРАЗОЛ се включва като допълнение към терапия с антибиотици; пациентът взема по две капсули от продукта дневно – наведнъж или два пъти по една.

Синдромът Цьолингер-Елисон изисква прием на три капсули дневно от медикамента; продължителността на терапията се определя индивидуално от лекуващия.

Възможни нежелани ефекти

Този лекарствен продукт се приема добре; рядко дава странични ефекти и в повечето случаи те са слабо изразени и преходни.

Има все пак информация за фоточувствителност и кожни обриви, смущения във функционирането на стомашно-чревния тракт: гадене и повръщане, запек, диария, газове и болки.

В някои случаи терапията причинява сухота в устата, слабост и замаяност, световъртеж, главоболие, влошено качество на съня. Съобщавано е и за болки в мускули и стави.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не се прилага при свръхчувствителност към омепразол.

Продуктът не се прилага за деца под две години. При по-големи деца дозата се определя индивидуално и лечението е под контрола на медицинско лице.

Не се препоръчва при бременност и кърмене.

Болни с чернодробни заболявания могат да приемат не повече от една капсула БИОПРАЗОЛ дневно.

Взаимодействия с други медикаменти

БИОПРАЗОЛ забавя излъчването на някои медикаменти от организма като диазепам, варфарин и фенитоин. Продуктът не променя въздействието върху организма на някои антибиотици, лидокаин, антиациди, лекарства за високо кръвно и регулиране на сърдечния ритъм. Комбинира се ефективно с обезболяващи и противовъзпалителни. Усвояването на активната компонента не се повлиява от приема на храни или алкохол.

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка от 14 капсули по 20 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *