Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Каква профилактиката да спазваме при остеопороза

Здравейте! Аз съм на 78 години. Всяка сутрин правя гимнастика и се обливам с хладка вода. Но ме боли гръбнакът и трудно се придвижвам. А така ми се иска да поживея и то без болки. Моля да ми препоръчате нещо ново.

Мария Александрова, София

Вие сте голям оптимист и точно така трябва, госпожо Александрова. По всичко личи, че страдате от остеопороза. Това е от възрастта и нищо не може да го промени. Това, че правите упражнения, е похвално. И продължавайте. Задължително е да не спирате упражненията. Само те лекуват заболяванията на гръбнака u ставите. И по-малко таблетки и инжекции, те разрушават свързочния апарат. Основа в лечението на остеопорозата е увеличаването на калция в организма.

За неговото нормално усвояване е необходимо в организма да има достатъчно витамин Д. Богати на калций са орехите, другите ядки, бобовите продукти, семките, млечните продукти, рибата, цитрусовите плодове, магданозът, лукът, листната салата.

И запомнете: заниманията с физкултура са пряко свързани с увеличаване на костната маса. Достатъчно е по 30 минути на ден да извършвате простички упражнения – разтваряйте ръце встрани, приклякайте, като се държите за гърба на стола, ходете бързо. След заниманията си направете контрастен душ, като завършите със студена вода. След това се изтрийте добре с хавлиена кърпа.

Мускулните болки трябва да преминат, а вие ще се усетите с 10 години по-млада. Искрено ви пожелаваме точно това.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *