ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Гледната точка на доктор Мясников за лекарствата: едно безпристрастно и честно мнение

Руският лекар доктор Мясников се осмилява да каже на глас някои истини за лекарствата. Запознайте се с мнението на този прекрасен специалист

Мясников

Безразборната продажба на медикаменти не е нещо ново. Рекламата на лекарствата върши работа. Зомбираният потребител ще купи всичко, което е видял на малкия екран, нищо че е убеден в безполезността на рекламирания продукт.

Медицината се превърна търговия, използвайки възможността да спечели от хора, които мечтаят да бъдат здрави, красиви и да живеят толкова дълго, колкото е възможно.

Тази мечта е съвсем естествена и разбираема, но подходът към изпълнението ѝ трябва да е коренно различен, смята доктор Мясников.

Истината за лекарствата

Александър Мясников, бивш главен лекар на болницата в Кремъл, стана известен с многобройните си изяви по радиото и телевизията. Неговата книга „Как да живеем по-дълго от 50 години,“ разсейва всички илюзии за различните лекарствени продукти. Колкото и противоречиво да звучи – не можем да бъдем здрави само като пием хапчета.

Някои лекарства са дори вредни, а други – нямат никакво терапевтично действие, но са доста скъпи. Медикаментите – това е бизнес! Заслужава да припомним, че всяко посещение при лекар завършва в аптеката.

Особено внимание в книгата си, доктор Мясников отделя на имуностимулаторите, които сега са много модерни. Лекарства за укрепване на имунитета – това е мит!Ако те работеха, хората със СПИН дълго време щяха да са в ремисия. Истината за имуностимулаторите е проста. Те не струват по-скъпо, отколкото да се спазва диета, или да се направи дългосрочно лечение с билки. По-лесно е да се пие хапче. По-лесно е да се внуши на пациента, че една таблетка може да му реши проблема.

Д-р Мясников пленява със своята честност. Той е рядък пример за лекар, който уважава Хипократовата клетва. Как да се увеличи имунитета ? С помощта на лекарства – няма начин!

Само здравословен начин на живот, живот без вредни навици и храна, закаляване и намаляване на общото ниво на стрес може да създаде условия за укрепване на защитните сили на организма. Нито една инжекция или хапче не може да го направи!

Друга тема – дистония

Това заболяване се диагностицира трудно, защото обхваща много симптоми – сърцебиене, студени ръце, световъртеж, главоболие, безсъние …

Това са все тревожни симптоми, които могат да показват сериозно заболяване. Голяма част от лекарите предпочитат да поставят диагноза „дистония“, отколкото да назначават нови изследвания, чрез които да се открие истинското заболяване. Всичко това е прекалено времеотнемащо.

И още – антидепресантите. Днес дори джипито може да ви изпише някои от популярните антидепресанти. Ужасно е да разбираме по този начин, че има безскрупулни специалисти, които не се интересуват от мъката и страданието на другите хора, и злоупотребяват с това.

Ако имате познат разумен лекар – оценете това, не губете контакт с него. Честността и почтеността са качества, важни за всеки лекар! Само такъв човек ще цени вас, а не портфейла ви.

Източник: ruslekar.info

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Гледната точка на доктор Мясников за лекарствата: едно безпристрастно и честно мнение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *