Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ВЕРТИЗАН / VERTISAN

Съдържа бетахистин дихидрохлорид, лактоза монохидрат, царевично нишесте, микрокристалн целулоза, безводна лимонена киселина, повидон К 25, кросповидон тип А, растително масло

Предназначение

вертизанВЕРТИЗАН е медикамент за контрол върху центъра на равновесието в главния мозък. Приемът на лекарството редуцира сигналите, които са причина за състояния със световъртеж, гадене и повръщане, шум в ушите – тинитус, и загуба на слуха. Медикаментът се прилага при т.н. синдром на Мениер.

Как се приема

ВЕРТИЗАН се приема по лекарска препоръка. Лекуващият определя дневната доза и продължителността на терапията индивидуално.

Таблетките се поглъщат с вода по време на хранене или след това; не се сдъвкват, не се стриват. Обичайният прием е половин или една таблетка от 24 мг два-три пъти дневно. Може да се наложи терапията да се изпълнява в продължение на месеци. Пациентът не бива сам да променя дозировката или да спира лечението без лекарско решение.

Ако е пропуснат прием, лечението продължава без наваксване или удвояване на дозата – изчакайте времето за поредното вземане на лекарството. При неволно предозиране са възможни тревожни симптоми, изискващи медицинска намеса: затруднено дишане, ускорен пулс, главоболие, спадане на артериалното налягане, оток на лигавиците в дихателните органи.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи приемът на ВЕРТИЗАН причинява тахикардия, стягане на гърдите и затруднено дишане. Налични са оплаквания от усещане за стягане на черепа, главоболие, при астматици – влошаване на състоянието; гадене и киселини, болки в стомаха, киселини. Има информация за кожни смущения – сърбеж, обриви.

Ако симптомите – посочените или други, които се проявяват в резултат от приема на лекарството – ако тези симптоми не са преходни и прогресират, на всяка цена трябва да се потърси медицинска помощ.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ВЕРТИЗАН не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Медикаментът не е подходящ за пациенти с тумор на надбъбречната жлеза.

Не използвайте по време на бременност или кърмене!

Рискови пациенти, при които възможността за прилагане се преценява индивидуално, са боледуващите от язва на стомаха или дванадесетопръстника, бронхиална астма, алергичен ринит, страдащи от копривна треска, хипотоници.

Приемът е противопоказан за деца и подрастващи под 18 години.

Взаимодействие с други медикаменти

ВЕРТИЗАН се комбинира чрез специална методика с антихистамини или лекарства против настинка.

Съвместяването с всеки друг медикамент трябва да се анализира внимателно от лекуващия с оглед избягването на отклонения от очакваните терапевтични ефекти.

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 20 таблетки по 24 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *