Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

НЕОРАМИ / NEORAMI

Съдържа рамиприл, прежелатинизирано нишесте, царевично нишесте, микрокристална целулоза, силициев диоксид – колоиден безводен, натриев стеарил фумарат, оцветители

Предназначение

неорамиНЕОРАМИ е лекарство от типа АСЕ-инхибитори (инхибитори на ангиотензин конвертиращия ензим). Това означава, че медикаментът има задачата да оптимизира кръвообращението, като отпуска кръвоносните съдове, подпомага сърцето в изпомпването на кръв и неутрализира онези компоненти, които могат да причинят повишаване на кръвното налягане.

НЕОРАМИ е медикамент за лечение на сърдечна недостатъчност, състояния след инсулт и инфаркт, на хипертония, профилактично – за предпазване от инфаркт/инсулт при сърдечни проблеми, за предотвратяване на сърдечни усложнения при други заболявания – бъбречни, диабет.

Как се приема

Приемът на този медикамент трябва да бъде препоръчан от лекар, а пациентът да следва неговите указания за дозировка и продължителност на лечението без самоволни корекции. Таблетките се вземат веднъж дневно, по едно и също време – с вода, без да се дъвчат или стриват.

Обичайната начална доза е 1.25 или 2.5 мг. Под лекарско наблюдение се правят корекции, ако тази доза не е достатъчна за постигането на терапевтичните цели. Максималната дневна доза е 10 мг. При определянето на дневната доза лекуващият може да коригира приема на диуретици, ако пациентът приема такива продукти.

Дневната доза зависи както от състоянието на пациента, така и от диагнозата му. Така в някои случаи началната доза може да е 1.25 или 2.5 мг, при риск от инфаркт/инсулт винаги е 2.5 мг, докато при сърдечна недостатъчност е само 1.25 мг. След преживян инфаркт може да бъде 2.5 мг два пъти дневно. Максималната доза от 10 мг може да бъде приемана или наведнъж, или на два пъти, както е след преживян инфаркт. При пациенти в старческа възраст лекуващият започва от минималната за лекарството доза и прави корекциите през по-големи интервали от време.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на НЕОРАМИ може да причини някои тежки странични ефекти, за които е наложителна спешна медицинска помощ. Сред тях са оток на лицето, устните и гърлото, затруднено преглъщане, дишане и говор, както и сериозни кожни реакции – обрив, мехури, белене на кожата и пр.

Потърсете лекарска помощ също и в случаите, когато почувствате силна промяна в сърдечния ритъм, болка в сърдечната област и симптоми на инфаркт/инсулт. Сред нежеланите симптоми са още задух и кашлица, повишена склонност към подкожни кръвоизливи – синини, чести възпаления на гърлото, панкреатит, чернодробни проблеми, замайване и главоболие, влошено качество на съня, киселини, запек или диария, болки в ставите и мускулите, мускулни крампи, промени в кръвните показатели, зрителни и слухови смущения, косопад, еректилна дисфункция, промени във вкусовите усещания и усещанията за мирис и др.

Кога НЕ БИВА да се приема

НЕОРАМИ не се прилага при алергия към някой от компонентите на продукта.

Този медикамент не е подходящ при пациенти с бъбречни проблеми или на диализа, при хора с ниско кръвно налягане.

НЕОРАМИ не се прилага при бременност и кърмене. Медикаментът е противопоказан при деца и подрастващи под 18-годишна възраст.

Рискови групи пациенти са тези с нарушен водно-солеви баланс, със заболявания – на бъбреците, сърцето и черния дроб, със заболявания от типа на склеродермия и лупус, подлежащи на анестезия или на противоалергично лечение след ухапване от пчели/насекоми. В тези случаи се преценява какъв е индивидуалният риск и не превишава ли очакваната полза от прилагането на лекарството.

Взаимодействие с други медикаменти

Пациентът информира, а лекуващият преценява възможността за съвместяване на НЕОРАМИ с други медикаменти, ако техният прием е наложителен. Отчита се ефектът на отслабване или усилване, както и рискът от проява на нежелани странични ефекти.

Необходимо е внимание при съвместяването на НЕОРАМИ с нестероидни противовъзпалителни, ефедрин, адреналин, обезболяващи, при химиотерапия, при терапии след трансплантация на органи, с продукти за възстановяване на водно-солевия баланс, диуретици, стероиди, за диабет, за подагра, за ритъмни нарушения, литий. Необходима е персонална консултация в случай че желаете да консумирате алкохол – за уточняване на вида и количествата.

_

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за опаковка от 30 таблетки по 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *