Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се успокоява радикулит?

Съвсем наскоро изпитах невероятно силна болка в кръста без да вдигам нещо особено тежко. Оттогава кръста ме наболява и за седмица две болката стана нетърпима. Дори  взе да слиза чак до коляното. Аз съм на 35 години и съм автомонтьор – цял живот съм работил по колите. Какво да правя ?

Петър Кръстев, Пловдив.

Как се успокоява радикулит? Най-вероятно причината за вашите оплаквания е заболяване на нервите, които излизат от гръбначния стълб, т. нар. радикулит. За съжаление след определена възраст – около 30 години настъпват изменения в структурата на прешлените дискове на гръбнака и се получават силни болки без да е имало видима травма /секване/, която да е причинила това. Вашата работа е свързана с често вдигане на тежести, неудобни пози, излагане на студ и течение, които допринасят за развитието на болестния процес. За точното поставяне на диагнозата е задължително да се направи рентгенова снимка и то след обстоен преглед на специалист невролог. Съществуват и по-информативни методики като компютърната томография, електромагнитографията. По принцип лечението се провежда с противовъзпалителни средства, с лекарства отпускащи мускулатурата и разбира се с аналгетици под контрола на лекаря.

Д-р Танко Начев е невролог, консултант на в. “Здраве за всички”. Читателите при необходимост могат да го потърсят на тел. : 0898 / 990-788.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Как се успокоява радикулит?

  1. filip каза:

    радикулит имам вече трета година.боли ме левия кряк и кръста.не се търпи.пробвах всичко….физиотерапия,озонотерапия,инжекции,хапчета,масажи,чикръкчии.нищо не помага.незнам какво ще правя,а съм на 37

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *