Начало / Здравето от А до Я / ХОМЕОПТИК / HOMEOPTIC


ХОМЕОПТИК / HOMEOPTIC

Съдържа хомеопатичните компоненти Euphrasia officinalis, Calendula officinalis, Magnesia carbonica, както и натриев хлорид и вода

Предназначение

хомеоптикХОМЕОПТИК е лекарствен продукт – капки за очи, прилагани при дискомфорт и очни раздразнения с различен причинител – запрашеност на въздуха, вятър, работна среда с високо съдържание на прашни частици и химически дразнители, пренапрегнатост, продължителна работа пред екран, дим, проникване на морска вода или хлорирана вода от басейн и др. Ползването на капките помага и при преумора след работа в зле осветена среда.

Капките са предназначени за възрастни и за деца над едногодишна възраст.

Как се приема

Хомеопатичните капки се предлагат в опаковка от десет едноразови сашета. Всяка доза се отваря непосредствено преди употреба; поставят се 1-2 капки във всяко око – опаковката не бива да докосва зрителния орган. Тази операция може да се изпълнява до 6 пъти дневно в зависимост от състоянието и лекарската препоръка. След двудневна употреба може да се очаква подобрение. Ако това не се случи, пациентът следва да обсъди с офталмолога си друг терапевтичен план.

При пропусната апликация не бива да се наваксва с двойна доза при следващия прием. Неволното предозиране не би следвало да има последици. Ако обаче в такава ситуация се проявят необичайни и смущаващи симптоми, на всяка цена потърсете консултация с офталмолога си.

Възможни нежелани ефекти

Хомеопатичните капки за очи като цяло се приемат добре, но са възможни някои отклонения с проява на негативни ефекти. Не са изключени алергични реакции към основните съставки – при такава реакция със симптоми като зачервяване, сърбеж и болка, терапията с този продукт се прекратява. Редно е при това да се потърси лекарска помощ.

Има информация за единични случаи с разраняване, болка, нойно възпаление със сутрешно слепване на клепачите. Тези прояви налагат спиране на капките ХОМЕОПТИК и овладяване на страничния ефект с търсене на адекватно решение за основния проблем.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ХОМЕОПТИК не бива да се употребява, ако е известна алергия към някоя от съставките. Ако алергичната реакция се прояви за първи път, прилагането на продукта се прекратява, търси се консултация с офталмолог.

Капките не се използват за лечението на деца под едногодишна възраст. Лечението на малки деца с тези капки става само по изрично предписание от лекар и под медицински контрол.

Бременни и кърмачки биха могли да се лекуват с ХОМЕОПАТИК само след лекарско решение.

Взаимодействие с други медикаменти

Информирайте лекуващия за всеки медикамент, който сте приемали наскоро или продължавате да приемате. Ако се налага да използвате и други очни капки, спазвайте интервал от 15 минути най-малко между тях и ХОМЕОПТИК.

_______________________________________

Усреднена цена в аптеките – 9 лв за опаковка от 10 еднократни дози

Оценете статията
Оценка от гласували

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*

Избрано за теб