ВИБРОЦИЛ / VIBROCIL

Съдържа фенилефрин, диметинден малеат, бензалкониев хлорид (консервант), натриев фосфат, лимонена киселина, сорбитол, детерпентирана есенция от лавандула, метилхидроксипропилцелулоза, вода

Предназначение

виброцилВИБРОЦИЛ назален гел е един от продуктите на серия, включваща също назален спрей и капки за нос. Гелът е средство за облекчаване на дишането при състояния, засягащи състоянието на носната лигавица и изразени в запушване и възпалителни процеси. Продуктът е ефективен при инфекции и при алергични въздействия. Прилагането на ВИБРОЦИЛ намалява отока, успокоява носната лигавица и ускорява преодоляването на хремата.

Лекарственият продукт се прилага с добър ефект при комплексно лечение на простуди, грип, алергичен ринит, синузит, при възпаления на средното ухо и като част от постоперативните грижи при хирургични интервенции на носната кухина и синусите.

Как се приема

Гелът ВИБРОЦИЛ се полага внимателно на възможно най-голяма дълбочина в носните проходи. Допустими са 3-4 апликации дневно. Препоръчва се последната да е непосредствено преди лягане вечер, за да се облекчи сънят.

(Ако избраната форма е друга – спрей или капки, следва да бъдат изпълнявани указанията от пациентските листовки; допустими са по 1-2 впръсквания 3-4 пъти дневно, или 1 до 4 капки в ноздра до 4 пъти дневно – дозирано според възрастта).

При неволно предозиране е възможна проява на странични ефекти; консултирайте се с лекар.

Възможни нежелани ефекти

Прилагането на ВИБРОЦИЛ гел може да провокира неприятни усещания като парене и сърбеж, или прекалена сухота на носната лигавица.

Възможно е усещанията да не са с преходен характер и да се дължат на алергична реакция. Има информация и за усилване на отока при непоносимост към някоя от съставките.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ВИБРОЦИЛ не се прилага при алергия към активен компонент или помощно вещество.

Продуктът е противопоказан при атрофичен ринит, изразен чрез хронично възпаление на лигавицата с разранявания.

Този гел не бива да се използва при бременност и кърмене.

Рискови пациенти са тези със заболявания на сърцето, щитовидната жлеза, с глаукома и хипертония. При всеки от тях се оценява индивидуално възможният риск при използване на ВИБРОЦИЛ.

Взаимодействие с други медикаменти

ВИБРОЦИЛ не бива да се използва паралелно с някои антидепресанти. Съчетаването с групи лекарства за контрол върху кръвното налягане може да увеличи риска от изменено въздействие или силно изразени странични ефекти.

_________

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за опаковка от 12 г

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.