ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

КСИЛОГЕЛ / XYLOGEL

Съдържа ксилометазолинов хидрохлорид, натриев хлорид, натриев дихидрогенфосфат хидрат, динатриев хидрогенфосфат додекахидрат, сорбитол, бензалкониев хлорид, двунатриева сол на етилендиаминтетраоцетната киселина, хидроксиетилцелулоза, глицерол, вода

Предназначение

ксилогелНазалният продукт КСИЛОГЕЛ е средство от нов тип за лечение на ринити – остри и хронични състояния с бактериален или вирусен причинител, както и алергичен ринит; синузити и остри възпаления на средното ухо с непроходимост на Евстахиевата тръба. Прилагането на гел-формата защитава трайно и ефективно лигавицата на носната кухина. Благодарение на активния компонент – ксилометазолинов хидрохлорид, овладява и намалява отока на лигавицата, свива кръвоносните съдове и потиска интензивната секреция при хрема. За разлика от традиционните назални капки, този продукт поддържа влажността на лигавицата – така се избягват някои от обичайните последици с пресъхване и чупливост на кръвоносните съдове, кръв от носа и пр.

Как се приема

КСИЛОГЕЛ е в удобна спрей-опаковка с дозатор; при апликация с едно впръскване се влага количеството медикамент, достатъчно за действие в продължение на 8-10 чса.

Назалният гел се използва при деца над 12 години и възрастни веднъж до два пъти дневно, с по едно впръскване в ноздра. Продуктът е за краткотрайно приложение; не бива да се използва повече от три до пет дни. Опаковката е лична; от хигиенни съображения спрей-ампулата се използва само от един човек.

Ако пропуснете да приложите медикамента, направете го при първа възможност, но не удвоявайте обичайната доза компенсаторно.

При неволно предозиране потърсете консултация с лекар. Възможни са смущения – особено при деца, от следния вид: сърцебиене, повишаване на кръвното налягане, проблеми с дишането, сънливост, трудна концентрация.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с КСИЛОГЕЛ може да бъде причина за допълнително раздразване на носовата лигавица – дискомфорт, парене и усещане за сухота; в по-редки случаи пациентът се оплаква от гадене, слабост и прилошаване.

Регистрирани са случаи с мъчително кихане, главоболие, сънливост, както и сърцебиене и повишаване на кръвното налягане.

Кога НЕ БИВА да се употребява

КСИЛОГЕЛ не се прилага при алергия към една или повече съставки на продукта.

Този медикамент не се използва след операции на носовата кухина или черепно-мозъчни интервенции.

КСИЛОГЕЛ не е подходящ в случаи със сух атрофичен ринит.

Рискови групи пациенти, за които е необходима индивидуална преценка на риска, са тези с хипертония, ангина пекторис, диабет, закритоъгълна глаукома, простатна хипертрофия, повишена активност на щитовидната жлеза.

Гелът да се използва само под контрол, ако при подобни терапии пациентът е получавал смущения от типа на безсъние, тремор, хипертоничен пристъп.

Медикаментът с концентрация 0.1% не е подходящ за деца под 12 години. За деца от 3 до 12 години има друг вариант на продукта с концентрация 0.05%.

Не е препоръчителна употребата му по време на бременност. Кърмещите могат да прилагат продукта само по изрична лекарска препоръка за възможно най-кратък срок.

Продуктът не е подходящи при хронични ринити, чието лечение налага процедури за повече от пет дни.

Лечението с КСИЛОГЕЛ може да се отрази на концентрацията, вниманието и доброто зрение, затова следва да се избягва шофиране и работа с тежки машини.

Взаимодействие с други медикаменти

Прилагането на гела едновременно с други подобни продукти не е желателно.

Да се избягва паралелно прилагане на КСИЛОГЕЛ с антидепресанти и МАО-инхибитори.

Използването на гела винаги се консултира с лекар, който трябва да бъде информиран от пациента за лекарствата, които приема постоянно или е приемал доскоро.

_______

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за опаковка от 10 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *