ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ФЛУРАПИД / FLURAPID

Съдържа парацетамол, фенираминов малеат, аскорбинова киселина, манитол, натриев цикламат, лимонена киселина, аромати

Предназначение

флурапидПриемът на ФЛУРАПИД облекчава неприятните симптоми при грип и простуда. Продуктът е ефективен при ринофарингит и алергичен ринит. Облекчава леки до умерени болки от различен характер, включително главоболие; нормализира повишената температура и намалява секрецията от носа, както и сълзенето.

Терапевтичният ефект на ФЛУРАПИД се определя от активните съставки парацетамол, фенираминов малеат, аскорбинова киселина. Парацетамолът е основен фактор при овладяването на болката и повишената температура; фенираминовият малеат като антихистамин съдейства за облекчаване на дишането и отпушване на носа при алергични състояния; аскорбиновата киселина неутрализира дефицита на витамин С, като по този начин подкрепя имунната система за преодоляване на болестното състояние и по-бързо оздравяване.

Как се приема

ФЛУРАПИД е дозиран разтворим продукт; препоръчителната доза е до три сашета дневно (3х1); всяко от тях се разтваря в чаша вода и се изпива на глътки с малки почивки веднага. При симптоми на грип е добре вечер преди лягане дозата ФЛУРАПИД да се разтвори в гореща вода. Паузата между два приема е 4 до 6 часа, а при пациенти с бъбречни проблеми – 8 часа.

Лечението с този продукт трябва да продължи не повече от 7 дни.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ФЛУРАПИД провокира някои странични ефекти, за които пациентът следва да е информиран предварително.

Чести са сигналите за затруднено дишане, а при кръвни изследвания се установява намален брой на белите кръвни клетки и тромбоцитите. Възможни са също кожен обрив, зачервяване, сърбеж, сърцебиене и отоци, нервност, халюцинации, чернодробни отклонения, пресъхване на устата, запек или диария, коремна болка. Има данни за смущения във функционирането на бъбреците.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ФЛУРАПИД не се употребява при алергични реакции.

Продуктът е противопоказан при напреднали бъбречни и чернодробни заболявания, глаукома, заболяване на простатата, хипертония и сърдечно-съдово заболяване.

Този медикамент не се прилага при деца и подрастващи под 15 години.

Не се препоръчва при бременност и кърмене, но при крайна необходимост и под лекарски контрол може да се приложи за краткотрайна терапия.

Заради риск от сънливост, замайване, замъглено виждане, при лечение с ФЛУРАПИД не се препоръчва шофиране и работа с тежки машини.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият преценява безопасността на приема на ФЛУРАПИД, ако пациентът е приемал доскоро или още се лекува с някои медикаменти като средства за разреждане на кръв та – варфарин, бета блокери, средства за лечение на сърдечни заболявания, антидепресанти, други антихистамини или продукти с парацетамол.

_______

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 8 сашета

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *