Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Инж. Цветков дава 7 полезни съвета как да се предпазим от вредното електромагнитно поле

Електромагнитно поле, което се образува от новите технологии. Уреди и апарати, които излъчват вредно и опасно електромагнитно поле – мобилен клетъчен телефон, Wi Fi рутер, таблети, микровълнови фурни. Базовите станции върху покривите на блоковете са един от големите замърсители на радиочестотния фон. Влияние на електромагнитното поле и електромагнитните лъчения върху тъканите  и общото здравословно състояние на човека – причиняват тумори в мозъка, тумори на слюнчените жлези и на акустичния нерв. При децата – променен клетъчен метаболизъм,  последваща дегенерализация и инвалидизация при младите хора. Специфичен коефициент на поглъщане (SAR) – производителите на мобилни устройства дават информация за него. Полезни съвети за намаляване вредата на електромагнитното поле от мобилните устройства.

В поредицата „Здравословно“, по Телевизия СКАТ, проф. Деянов покани инж. Росен Цветков. Двамата коментират как електромагнитното поле влияе върху различните органи и тъкани в тялото.

 електромагнитно поле
Проф. Деянов не случайно поставя публично въпроса за вредите от електромагнитното поле

Хората в развитите страни ежедневно са подложени на влиянието на различни електромагнитни полета. Ние сме заобиколени от различни телефони, станции, антени. Факторите, които влияят върху електромагнитната обстановка, в даден район, са доста разнообразни.

Радиокомуникацията е едно от предимствата на новия свят. Има хигиенни изисквания и хигиенни норми, които гарантират здраве при работа с такива технологии.

В битовия ни свят най-често използваната техника са мобилен клетъчен телефон, Wi Fi рутер, някои видове телефони с „майки“, таблети, микровълновите фурни.

В днешно време все повече деца разполагат с мобилни телефони от съвсем ранна възраст. Крайните усилватели вече са изключително мощни и бързо сменят своите честоти. Те оказват влияние върху хората, които ползват тези устройства. Колкото по-мощен е един телефон, толкова е по-опасен за здравето. Потребителите искат свързаност, много и  различни функции, бързо действие.

 електромагнитно поле
Инж. Цветков дава полезни съвети как да се предпазим от опасното електромагнитно поле

Базовите станции са един от големите замърсители на радиочестотния фон. Санитарните зони се контролират от Комисията за регулиране на съобщенията, която извършва инцидентни проверки. РЗИ прави проверки по места. Базовите станции са разположени по покривите на блоковете. Електромагнитното поле се разпространява линейно, а не в посока нагоре-надолу. Жителите на блока с базова станция не са застрашени от негативно влияние, но околните блокове – да.

Продължителната експозиция на електромагнитни излъчвания близо до главата – 50% от лекарите отричат, но 50% от тях са убедени, че нарастващият процент на тумори в мозъка се дължи именно на продължителното говорене по клетъчни телефони или ако те редовно се намират близо до главата – на нощното шкафче например. Това важи особено много за тумори на слюнчените жлези и на акустичния нерв. Затова е препоръчително да се говори през слушалки, а не директно телефонът да бъде долепен до ухото.

електромагнитно поле
Проф. Деянов и инж. Цветков в студиото на „Здравословно“ по ТВ СКАТ

Много хора страдат от безсъние, точно защото телефонът им цяла нощ е до главата. Има хора, които слагат своя телефон направо под възглавницата, което е още по-опасно.

Wi Fi рутера с антена за интернет в дома също генерира огромно електромагнитно поле. Инж. Росен Цветков съветва всички, които живеят в малки жилища, да влязат в менюто на устройството и да намалят мощността, като така ще намалите и електромагнитното поле. Устройствата са нагласени на максимална стойност 100 мили вата, а вие можете да ги намалите на 10 мили вата. Мощност от 10 мили вата е напълно достатъчна за малко жилище от 2 до 3 стаи. Рутерът в никакъв случай не трябва да стои в спалнята.

Децата вече имат навик да говорят с часове по своите мобилни телефони, които нерядко са мощни. Тъканите и жлезите в мозъка не са добре оформени и развити. Въздействието от електромагнитното поле върху тях е пагубно. Може да бъде променен клетъчният метаболизъм. Това може да бъде свързано с последваща дегенерализация и инвалидизация при младите хора.

Специфичен коефициент на поглъщане (SAR) – всяка материя притежава различен SAR.  Всеки производител изписва тази информация, но когато един клиент си избира нов мобилен телефон, той не се интересува от нея. Най-често следи какъв е процесорът, каква е батерията и други.

Когато си избирате нов телефон, над 1 SAR показва висока мощност, която е вредна и за здравето. Правилно е мобилните телефони да се носят с дисплея към тялото, ако не е възможно да бъде избегнат близък контакт с тялото. Антената се намира по задната част на телефона и когато някой ви позвъни, електромагнитното поле се повишава в задната част.

Желателно е също така при набиране на номер от клетъчен телефон или пускане на СМС-и да държите апарата възможно по-напред, за да имате малък контакт с повишеното електромагнитно поле.

Малко хора са запознати със следния факт. Когато се намирате на място с малък обхват (на 1 или на 2 чертички на телефона) и започнете да набирате номер, вашият телефон ще се включи на максимална мощност, за да се свърже с базовата станция. Тази максимална мощност увеличава значително електромагнитното поле при вас.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *